Skip to content
Politică

Pe cine susține Partidul Civic Maghiar în primul tur al prezidențialelor

Liderul Partidului Civic Maghiar (PCM), Biro Zsolt, a declarat joi, la Sfântu Gheorghe, că PCM va avea o poziție neutră în primul tur al alegerilor prezidențiale. El este de părere că acesta nu are miză pentru comunitatea maghiară.

Totodată, Biro Zsolt a adăugat că PCM își va relua poziția pentru turul al doilea în funcție de candidații care vor intra în al doilea tur și de asemenea nu exclude posibilitatea ca maghiarii să voteze candidatul dreptei.

„Nu e meciul nostru, primul tur nu are nicio miză din punctul nostru de vedere (…) Știm foarte bine că în România deocamdată nu putem vorbi de o democrație în care un candidat maghiar ar putea fi acceptat ca președinte al țării, iar în acest context nu participăm la alegeri în primul tur și nu susținem niciun candidat. În turul al doilea — vedem că lupta e tot mai strânsă de când cu scandalul de corupție din PSD, iar Iohannis câștigă teren — s-ar putea să decidă câștigătorul câteva mii de voturi și atunci s-ar putea ca părerea PCM să conteze. Noi, ca partid civic de dreapta, nu am putut colabora niciodată cu partidele de stânga și se știe că la precedentele alegeri maghiarii au votat mai mult cu dreapta politică. O poziție finală pentru turul al doilea deocamdată nu am adoptat”, a declarat Biro Zsolt, în cadrul unei conferințe de presă.

Nu în ultimul rând, liderul PCM, a afirmat că deși ar prefera un transilvănean pe scaunul de la Cotroceni, declarațiile candidatului ACL, Klaus Iohannis, nu l-au convins până acum.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *