Skip to content
Puterea Știrilor Video

„Pe ai noștri cine îi ajută?” Robert Sighiartău (PNL): Îi ajută aceeași oameni care îi ajută și pe ucraineni

psnews.ro

Invitat în studioul Puterea Știrilor, vicepreședintele PNL Robert Sighiartău le-a răspuns românilor care se întreabă de ce îi ajutăm pe ucraineni când avem sărmanii noştri. Pe ai noștri îi ajută aceeași oameni care îi ajută și pe ucraineni. Cel care ajută pe cineva necondiționat, îl va ajuta și pe celălalt, nu va ține cont nici de culoare feței, nici că are altă cetățenie, a declarat Robert Sighiartău.

Liberalul a salutat și mobilizarea uriașă a românilor pentru a ajuta refugiații din Ucraina, în ciuda faptului că „dacă ne uităm în istorie, nu a fost un popor așa apropiat de România”.

„Am văzut că există această retorică <<Pe ai noștri cine îi ajută?>>. Am văzut de dimineață pe net, un răspuns la întrebarea aceasta: <<Aceeași, că dacă ați fi ajutat și voi nu ați fi întrebat așa ceva>>. Cei care ajută în general îi ajută pe toți aflați în nevoie, iar răspunsul majorității românilor a fost extraordinar. Vorbim de o majoritate covârșitoare. Eu, cu toți oamenii cu care am interacționat, n-am auzit pe unul să spună: <<Dar eu de ce să îi ajutăm noi pe ucraineni?>> Dimpotrivă. I-au cazat la ei acasă, au venit cu mâncare, cu haine, tot ce au avut ei, din puținul lor. Extraordinar răspunsul, cu toate că ucrainenii, dacă ne uităm în istorie, nu a fost un popor așa apropiat de România. Însă, răspunsul românilor în această perioadă a fost extraordinar.

Astăzi (n.r – ieri) m-am întâlnit cu câțiva prieteni din America care vin să viziteze centrele, care vor să vadă ce se întâmplă în România pentru că, așa cum ați spus dumneavoastră, răspunsul a fost unul extrem de bun. Cu siguranță, acest răspuns al românilor nu va rămâne nerăsplătit. Nici la nivel personal, nici la nivel mai mare pentru că, după cum vedeți, Comisia Europeană a văzut că am fost printre țările cele mai active și a venit cu acest hub internațional chiar în România și sunt multe alte aspecte care, din punctul meu de vedere, ne vor avantaja pe termen mediu și lung. Pe ai noștri îi ajută aceeași oameni care îi ajută și pe ucraineni. Cel care ajută pe cineva necondiționat, îl va ajuta și pe celălalt, nu va ține cont nici de culoare feței, nici că are altă cetățenie”, a precizat Robert Sighiartău, la Puterea Știrilor.

1 comentariu la “„Pe ai noștri cine îi ajută?” Robert Sighiartău (PNL): Îi ajută aceeași oameni care îi ajută și pe ucraineni

  1. Pai Sighiartau nici nu știe cine pe cine ajuta. Pe el îl interesează doar Programul de salvare a unor IMM-uri și, în special IFN-urile lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *