Pe ce s-au cheltuit banii de investiții în Vestul României

Sorin Maxim
Sursa fotot: Claudia Untaru

Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, și Adrian Mariciuc, directorul general adjunct, au vorbit despre investițiile cu finanțare europeană realizate la Arad.

Conducerea Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a prezentat stadiul implementării programelor pe care le gestionează la nivelul Regiunii Vest, la finalul anului 2023 și au vorbit despre lansarea unei aplicații. Mai exact, beneficiarii vor avea un cont, care este legat în timp real la baza lor de date.

Ne aflăm la finalul unui ciclu de finanțare, cu Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, care se încheie la data de 31 decembrie 2023, și care a însemnat până acum  investiții europene în valoare totală de peste 730 de milioane de euro implementate în Regiunea Vest. Rata de absorbție a banilor europeni pe acest program, gestionat de ADR Vest în calitate de Organism Intermediar, este de 113%. Regiunea Vest a depășit suma alocată prin POR 2014-2020, de 643,65 milioane euro (alocare din Fondul European de Dezvoltare Regională și de la Bugetul de Stat)”, a declarat Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL