Skip to content
Politică

Pe cine propun liberalii pentru postul de judecător la CCR

Funcţia de judecător al Curții Constituționale a rămas vacantă după demisia lui Toni Greblă.

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat miercuri pentru Mediafax că liberalii au propus-o pentru poziţia de judecător al Curţii Constituţionale, în locul lui Toni Greblă, pe Monalisa Neagoe, care este în prezent membru al CSM.

”Am propus o persoană care nu este afiliată în niciun fel unui partid politic, pe doamna judecător Monalisa Neagoe, fost preşedinte al Tribunalului Bucureşti timp de două mandate şi actual membru al CSM. Ne-am ţinut promisiunea şi am făcut o propunere care arată respect pentru elite, iar din CV-ul domniei sale se poate constata faptul că nu există motive pentru care doamna Neagoe să nu devină judecător al Curţii Constituţionale. În acest sens, aşteptăm toată susţinerea pentru propunerea noastră din partea colegilor din Senat”, a declarat co-preşedintele PNL, notează mediafax.ro.

Candidaţii pentru funcţia de judecător al Curții Constituțională rămasă vacantă după demisia lui Toni Greblă vor fi audiaţi miercuri de Comisia juridică.

Pentru aceeaşi funcţie, PSD a propus-o pe Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat în Ministerul Justiţiei din mai 2012, cu excepţia perioadei ianuarie – aprilie 2013, când a ocupat poziţia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) din cadrul Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *