Skip to content
Politică

Pe cine susține Laszlo Tokes în turul II

Imediat după anunţarea rezultatelor finale ale primului tur la alegerile prezidenţiale, europarlamentarul maghiar László Tőkés şi-a anunţat sprijinul pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis, declarând că este sigur că va rezolva idealurile secuilor din Transilvania.

„Suntem convinşi că domnul Klaus Iohannis, care este minoritar, va rezolva idealurile poporului secui din Transilvania!”, a declarat László Tőkés.

Coincidenţă sau nu, László Tőkés este coleg în marea familie a popularilor europeni cu Klaus Iohannis şi ACL. Şeful direct al lui Tőkés în Ungaria este nimeni altul decât Viktor Orban, liderul FIDESZ (PPE). Viktor Orban a venit în România, într-o vizită privată, în urmă cu o lună şi a avut o întâlnire departe de ochii publicului cu Traian Băsescu, cunoscut la rândul său drept prieten cu László Tőkés, căruia a refuzat să îi retragă Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, potrivit RomâniaTV.

În context, trebuie amintit că Szilagyi Zsolt, candidat la Preşedinţia României din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), formaţiune foarte apropiată de Tőkés, a declarat la rândul său că a votat şi va vota şi în turul 2 „pentru transilvanizarea României”.

Întrebat într-un interviu ce va face cu voturile în turul doi, dacă i le va da lui Iohannis, în contextul în care acesta este la rândul său minoritar, Szilagyi Zsolt a declarat că această variantă „Sună interesant”.

„Nu numai maghiarii, dar și transilvănenii privesc spre Europa. Un stat regionalizat, un stat federalizat român după chipul Germaniei ar fi un stat mult mai eficient”, a declarat Szilagyi Zsolt, candidatul impus de Tőkés pentru preşedinţia României, după turul 1 al alegerilor prezidenţiale.

3 comentarii la “Pe cine susține Laszlo Tokes în turul II

  1. Singura mare realizare , presedintelui ,a fost , radicalizarea–minoritatii maghiare si aparitia–PPMT . Candidatura lui ZSOLT SZILAGYI -la prezidentiale cu sloganul–TRANSILVANIZAREA ROMANIEI–aparitia acum a acestui–ZBUCIUMAT–TRADATOR—ar trebui sa dea de gandit .Discursul oarecum in aparenta ciudat cu ARDELENII—mai este unul acolo–fara servici , care s-a ocupat de FUNDATIA GOJDU–MRU .

  2. Gura pacatosului adevar graieste. Si asta e vorba romaneasca, nu nemteasca. O sti asta ce vorbeste, daca o spune cu atata siguranta. Il astept pe Iohannis sa iasa sa spuna ca nu cu promisiunile astea a cumparat voturile extremistilor maghiari. Dar sunt convins ca nu o va face. Ca doar de aia vorbeste el despre doua Romanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *