Skip to content
Politică

Pe cine va susține PCM în turul II

Președintele Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt, a declarat, miercuri, că partidul lui este unul de dreapta, acesta fiind motivul pentru care în turul al doilea al alegerilor prezidențiale va fi de partea candidatului dreptei, alegând astfel „răul cel mai mic”.

„Vorbim după primul tur cum ne poziționăm după turul II, deși nu trebuie să ne ascundem după deget, eu cred că va trebui să alegem răul mai mic, dacă mă gândesc că Victor Ponta și Klaus Johannis sunt candidații cu cele mai mari șanse pentru turul II. Pot să spun și asta, ca un președinte al unui partid de dreapta, că noi niciodată nu am susținut candidații de stânga și majoritatea comunității maghiare din Transilvania are o orientare mai mult spre dreapta politică (…) PCM până acum nu s-a poziționat niciodată pe partea unui candidat provenit de pe stânga eșichierului politic”, a afirmat președintele PCM.

Totodată, Biro Zsolt este de părere că pentru partidul său, primul tur de scrutin este unul fără miză.

„Într-un meci fără miză nu are rost să ne angrenăm, noi nu suntem adepții nici unui candidat. Partidul nostru duce o politică responsabilă care ține cont de interesele comunității maghiare și când este vorba putem sta la masa negocierilor cu fiecare partid maghiar, dar acel protocol pe care l-am încheiat cu UDMR nu prevede niciun punct despre alegerile prezidențiale din România”, a adăugat Biro Zsolt..

De asemenea, liderul PCM a scos în evidență faptul că această campanie  este utilă pentru promovarea propunerilor PCM pentru modificarea Constituției.

„Avem un proiect în acest sens, cu cinci puncte, și la începutul campaniei aceste puncte ale PCM au fost trimise la toți candidații, răspuns din partea candidaților români nu am primit — nu ne surprinde acest lucru — în schimb din partea candidaților maghiari am primit răspuns doar din partea domnului Kelemen Hunor. Și ne bucură faptul că atât UDMR cât și candidatul Kelemen Hunor sprijină acest proiect al PCM și este de acord în privința punctelor enumerate de noi acolo, printre care recunoașterea comunității maghiare ca factori constituanți ai statului, prin Constituție, și obținerea și garantarea prevederilor Declarației de la 1 Decembrie de la Alba Iulia prin Constituție. Aceste puncte pot fi sprijinite de UDMR și de candidatul Kelemen Hunor”, a declarat liderul PCM.

Nu în ultimul rând, Biro Zsolt a ținut să sublinieze faptul că formațiunea sa duce „o politică de sine stătătoare”.

„Asta este problema UDMR cum decide (pe cine să susțină, n.r.), partidul nostru duce o politică de sine stătătoare. Noi când negociem cu UDMR atunci avem în vedere interesele comunității maghiare pe care considerăm că trebuie să le reprezentăm împreună”, a conchis președintele PCM.

1 comentariu la “Pe cine va susține PCM în turul II

  1. Asadar, ce maaaaae surpriza! -partidul civic maghiar-extremist, sustine un etnic minoritar, caci un roman majoritar nu le poate garanta un punct schimbat in constitutie care sa-i ajute sa obtina autonomia teritoriala !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *