Skip to content
Politică

Pe cine votează Elena Udrea

Liderul PMP Elena Udrea a declarat, marți, după întrevederea cu șeful PPE, Joseph Daul, faptul că PMP își îndeamnă electoratul să voteze anti-Ponta, însă totodată nu îl susține nici pe Klaus Iohannis.

Astfel, declarația Elenei Udrea a fost interpretată ca o solicitare pentru anularea votului, însă liderul PMP a răspuns acestei interpretări.

„Pentru că văd că sunt unii cititori în palmă şi în zaţ de cafea care văd în declaraţiile mele cine ştie ce îndemnuri de absenteism la vot, vreau să punctez clar un lucru: Votul meu de duminică va fi anti-Ponta. M-am luptat infinit mai mult cu Victor Ponta decât a făcut-o vreodată Klaus Iohannis sau reprezentanţii ACL. Dar votul meu nu are legătură cu Klaus Iohannis, despre care consider în continuare că nu are calităţile necesare pentru a deveni Preşedintele României şi este la fel de agresiv cu statul de drept, ci cu toată lupta mea şi a PMP din ultimii ani împotriva incompetenţei şi a lipsei de respect pentru democraţie pe care le întruchipează candidatul PSD”, a scris Elena Udrea pe pagina personală de Facebook.

După declaraţiile făcute în urma întâlnirii Elenei Udrea cu Joseph Daul, europarlamentarul Cristian Preda a declarat că Elena Udrea a cerut anularea buletinului de vot.

„Regret că Pavelescu și Udrea se dezic de PPE! Primul a cerut anularea buletinului de la turul al doilea, iar șefa PMP a declarat că votează anti-Ponta, dar nu și pro-Iohannis, ceea ce reprezintă tot o solicitare de anulare a unui vot decisiv pentru România. PPE așteaptă – pe bună dreptate – solidaritate împotriva candidatului socialist. Decizia cuplului Udrea-Pavelescu e, de fapt, o abandonare a principiilor familiei populare europene. Le solicit, de aceea, alegătorilor PMP și PNȚCD să nu țină seama de judecățile politice inconsistente făcute de A.Pavelescu și E.Udrea în aceste zile”, a scris Cristian Preda pe pagina sa personală de Facebook.

Nu în ultimul rând, Teodor Baconschi, fost membru PMP, a adăugat: „Deci votează anti-Ponta, dar își anulează votul, pentru că Iohannis nu e bun. Cu ocazia asta am mai scos câțiva din listă”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *