Skip to content
Politică

Pe cine vrea grupul PNL de la Cluj să îl impună în funcția de secretar general al Guvernului. O nouă confruntare a taberelor din partid

Inquam Photos/Octav Ganea

O nouă confruntare a taberelor din Partidul Național Liberal (PNL). Grupul PNL de la Cluj, în fruntea căruia se găsesc Emil Boc, Alin Tișe, Ilie Bolojan, cere funcția de secretar general al Guvernului pentru actualul prefect Mircea Abrudean, în vreme ce Tănase Stamule, apropiat al lui Ludovic Orban, este susținut de PNL Giurgiu pentru această funcție, au declarat surse liberale pentru PS News.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti. Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

" "
" "

PNL Cluj a obținut, la întâlnirea pe care Ludovic Orban a avut-o vineri cu liderii din partid, dreptul să propună un subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării. În schimb, organizația Giurgiu, va avea un secretar de stat la acest minister, împărțeala făcându-se în funcție de performanțele filialelor la alegerile parlamentare din decembrie.

Amintim că liderii coaliției de guvernare se vor întâlni din nou luni pentru a tranșa împărțirea prefecților. La ultima întâlnire ambele partide au cerut să numească prefecții în județele importante, printre care Timiș, Cluj, Sibiu, Iași, Brașov sau Constanța, precum și în Capitală.  În schimb, cei de la UDMR ar vrea pe lângă judeţe ca Harghita, Covasna, Mureş şi Bihorul. Potrivit algoritmului stabilit la negocierile pentru formarea guvernului, PNL ar urma să numească prefecți în 23 de județe, USR PLUS în 14 și UDMR în 5 județe.

DETALII AICI: O nouă rundă de negocieri a coaliției va avea loc luni: ce funcții urmează să fie împărțite

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *