Skip to content
Politică

Pe cine vrea să trimită PSD în Parlament: Un traseist care a schimbat 5 partide în 4 ani și un fost luptător K1 care a cerut desființarea DNA

Inquam Photos / Octav Ganea

PSD continuă să propună nume controversate pe locurile eligibile pentru viitorul Parlament. Anterior am vorbit despre candidații propuși de PSD Bacău. Astăzi ne vom opri la două județe Ilfov și Arad. La Ilfov avem cazul fostului luptător K1, Daniel Ghiță care s-a făcut „remarcat” în ultima vreme prin mesajele sale cel puțin controversate. La Arad avem cazul unui notoriu traseist politic care are șanse să bifeze un loc în Senat.

Fostul luptător, Daniel Ghiță a cerut desființarea DNA

Fostul luptător K1, Daniel Ghiță deschide lista PSD Ilfov la Camera Deputaților și, prin urmare, va avea șanse mari să își adjudece un mandat de deputat. Ce îl recomandă pe Ghiță pentru acest mandat? Pe scurt, mai nimic. După ce și-a încheiat cariera sportivă și profitând de notorietatea pe care această carieră i-a adus-o, Daniel Ghiță s-a făcut remarcat în alt mod: ca portavoce a mesajelor PSD. Astfel, de-a lungul timpului Ghiță a cerut printre altele desființarea DNA și arestarea lui Nicușor Dan: “DNA trebuie desfintat și făcut o NOUA structură, pentru ca este dovedit ca au făcut abuzuri și stau pe dosare 10 ani pana fapta se prescrie… vezi pe Nicușor Dan , ca face trafic de influența și apare public. Lui i se pare ceva normal! Era mirat, cum asta e trafic de influență? (…)  Arestat, dosar penal pentru trafic de influenta!“, a scris Ghiță, pe Facebook.

Etalându-și cunoștințele medicale, Daniel Ghiță a mai spus că masca scade imunitatea, Ghiță intrând astfel în categoria selectă a conspiraționiștilor de serviciu: „Suedezii nu au avut carantina, amenzi, nu poarta masca și nu sunt victimele unor găști DSP și un GuWerner incompetent! Dacă scade imunitatea, rata mortalității este mai mare. Purtând masca asta se întâmplă: scade imunitatea! “, a explicat el pe Facebook.

Dându-și probabil seama de cunoștințele sale în ale politicii, Florin Pandele a fost cel care l-a convins pe  pe luptător să candideze, recompensându-l pentru rolul de portavoce. Acum Ghiță, fiind pe prima poziție a PSD Ilfov la Camera Deputaților are șanse mari să prindă un fotoliu călduț pentru următorii 4 ani de zile.

Fifor deschide lista la Camera Deputaților în Arad

Nici în Arad lucrurile nu arată promițător pentru așa-zisa reformă din PSD. Fostul ministru Mihai Fifor este cel care deschide lista PSD Arad la Camera Deputaților și are astfel șanse mari să prindă un loc în viitorul Parlament. După debarcarea lui Dragnea, Fifor s-a reorientat rapid spre Marcel Ciolacu, distanțându-se de persoanele din cercul intim al fostului președinte al PSD. Realizând probabil că are nevoie de Fifor în viitor, Ciolacu l-a recompensat cu un loc eligibil la Camera Deputaților în ciuda eșecului răsunător de la locale acolo unde Fifor a luat abia locul al treilea în cursa pentru Primăria Arad, după candidatul PNL și cel al USR-PLUS.

Fifor s-a alăturat acum corului social-democraților, dirijat de Marcel Ciolacu, care cer amânarea alegerilor parlamentare. „În ciuda dezastrului de sănătate publică evident, provocat de acest guvern al Dreptei Unite, Iohannis inventează în continuare țapi ispășitori, dă mereu vina pe altcineva pentru incapacitatea guvernului său de a gestiona situația. Și refuză într-o maniera incredibilă până să și evoce posibilitatea amânării parlamentarelor”, declara Fifor în presa arădeană.

Eusebiu Manea Pistru a schimbat 5 partide în 4 ani

Fifor nu este singurul candidat controversat propus de PSD Arad. Deputatul Eusebiu Manea Pistru deschide lista PSD Arad la Senat. Pistru este unul dintre notorii traseiști din politica românească, reușind “performanța” de a shimba 5 partide în 4 ani.

Povestea traseistului Pistru merită relatată. Ex membru PDL până în 2015, când partidul a fost absorbit de PNL, Pistru a intrat în Parlament la alegerile din 2016 pe listele liberalilor. După doar un an a trecut ALDE, partid în care stă până în 2019. De la ALDE, Pistru pleacă la Pro România, însă nu prea îi place în partidul lui Victor Ponta, așa că după doar o lună se întoarce în ALDE. Aici mai stă însă fix 4 luni de zile. Se hotărăște să-și încerce norocul în PMP, în februarie 2020. Se plictisește rapid însă și de PMP, iar la câteva luni distanță, în iunie 2020 pleacă la PSD, al cincilea partid pe care îl bifează în 4 ani de zile. Practic Pistru a ratat doar două formațiuni politice: USR-PLUS și UDMR. Acum, Pistru are șanse mari să prindă un loc de Senator cu ajutorul social-democraților.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *