Fără lucrări pentru reducerea eroziunii costiere în zona plajelor pe durata sezonului estival

plajă mare litoral
Sursa foto: Unsplash

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) afirmă că lucrările pentru reducerea eroziunii costiere nu se vor desfăşura pe plajele turistice, în timpul sezonului estival, iar constructorii vor trebui să elibereze zona până la debutul acestuia. Astfel, depozitele de nisip şi drumurile temporare vor fi desfiinţate, pentru ca plajele să poată fi folosite de turişti, pe timpul verii.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a arătat, vineri, într-un comunicat de presă, că a prevăzut în contractele semnate cu antreprenorii/ constructorii ca, pe durata sezonului estival, în cadrul proiectului de importanţă naţională ”Reducerea eroziunii costiere faza II” să nu se execute lucrări în zona plajelor turistice.

”În conformitate cu prevederile contractelor de proiectare şi execuţie lucrări, în extrasezon, suprafeţele de plajă (şantierele) sunt predate către antreprenori pentru execuţia lucrărilor aferente proiectului, însă în sezonul estival aceştia nu au dreptul de a lucra în zona plajelor turistice şi au obligaţia să elibereze zona plajelor, astfel încât activităţile specifice să poată fi derulate corespunzător”, au transmis reprezentanţii ABADL.

Conform sursei citate, în prezent, specialiştii din cadrul ABADL monitorizează derularea activităţilor de pe toate şantierele cuprinse în cadrul loturilor 7 – Olimp, 8 – Jupiter-Neptun, 9 – Balta Mangalia-Venus-Aurora. De asemenea, au avut loc discuţii cu antreprenorul Van Oord Dredging and Marine Contractors despre starea actuală a suprafeţelor de plaje şi pregătirea acestora pentru a putea fi predate operatorilor economici în conformitate cu prevederile contractelor de închiriere.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL