Skip to content
Europa

Pe final de mandat, Angela Merkel şi-a fixat ca obiectiv impulsionarea vaccinării anti-COVID

telegraph.co.uk

Cancelarul Angela Merkel i-a îndemnat duminică pe germani să profite de campania de vaccinare împotriva COVID-19 care va începe luni şi în care inocularea se va putea face fără programare în magazine, moschei sau pe terenurile de fotbal.

Îngrijorat că rata de vaccinare de circa 62% din Germania nu va fi suficientă pentru a preveni un val de infectări cu COVID-19 la iarnă, în special din cauza variantei Delta, dominantă, guvernul face un efort pentru a-i încuraja pe nehotărâţi să se vaccineze, informează Agerpres.

„Nu a fost niciodată mai simplu şi mai rapid să te vaccinezi”, a spus Merkel în podcast-ul său săptămânal, adăugând că, începând de luni, oamenii se pot vaccina fără programare în transportul public, în lăcaşurile de cult sau pe terenurile de sport.

Aproximativ patru milioane de persoane din Germania au suferit de COVID-19, iar peste 90.000 au murit. Merkel a spus că, deşi este bine că circa 66% din populaţie s-a vaccinat cu o doză şi 62% este pe deplin vaccinată, numărul de cazuri este în creştere, iar majoritatea persoanelor spitalizate nu sunt vaccinate. „Pentru a trece cu bine de toamnă şi de iarnă, trebuie să convingem cât mai multă lume să se vaccineze. Vă îndemn să vă protejaţi pe dvs. şi pe ceilalţi. Vaccinaţi-vă„, a spus ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *