Skip to content
Puterea Știrilor Video

Pe zona de energie puteau fi făcute lucrurile altfel, spune Negrescu (PSD): Nu sunt decizii luate de noi!

europarl.europa.eu

Invitat la Puterea Știrilor, europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat că nu sunt în acest moment tensiuni în coaliție, în ciuda replicilor dure din spațiul public dintre cele două partide, însă a ținut să precizeze că pe zona de energie „puteau fi făcute lucrurile altfel”.

„Nu sunt tensiuni în coaliție. Am avut ocazia să particip la mai multe ședințe ale coaliției și nu am văzut tensiuni. Cred că este un lucru normal și atunci când apar situații dificile, cum este cea legată de gestiunea pandemiei sau de criza generată pe energie, este normal să fim cu toții mai vocali, mai clari, să ne susținem viziunea și proiectele.

Pe zona de energie puteau fi făcute lucrurile altfel. Clar, deciziile luate nu au dus la efectul scontat, trebuie să recunoaștem acest lucru. Sau cei care au luat deciziile să recunoască acest lucru. Nu este o decizie luată de noi, de Partidul Social Democrat, a fost luată anterior intrării noastre la guvernare și trebuie să corectăm acest probleme. N-are rost să ne lamentăm sau ne speriem când apar misiuni diferite. Important este să mergem înainte și eu sunt convins că există voință pentru a face acest lucru. Cred că obiectivul final este să câștigăm, să reușim să facem niște lucruri concrete și să ne concentrăm mai puțin pe o competiție internă”, a precizat Victor Negrescu, la Puterea Știrilor.

Amintim că Marcel Ciolacu a cerut pe Facebook o ședință „de urgență” a coaliției de guvernare după ce prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a lansat o serie de critici la adresa social-democraților. Acesta din urmă a precizat că partidul său ar fi trebui să ceară înlocuirea lui Rafila după atacurile pe care le-a făcut la adresa lui Florin Cîţu privind certificatul verde şi campania de vaccinare.

„După această declaraţie, dacă ar fi existat o şedinţă de coaliţie, dar din păcate 30 de zile nu au fost şedinţe de coaliţie, ar fi trebuit, ca în spatele uşilor închise, să solicităm înlocuirea domnului Rafila. Pentru că atunci când porneşti la un drum, nu poţi ca unul să îţi pună piedică, pentru că vom cădea cu toţii”, a explicat liberalul.

La câteva zeci de minute distanță, Ciolacu a acuzat PNL că a rămas „captiv în paradigma” coaliției cu USR.

„Am înţeles că Rareş Bogdan a pus batistuţa pe globul de cristal şi a văzut că se va rupe coaliţia peste un an. Hai să îi curmăm suferinţa! Cer mâine de urgenţă o şedinţă a coaliţiei, pentru că PSD nu răspunde de trecut şi a venit la guvernare să construiască pentru oameni. PNL a rămas captiv în paradigma coaliţiei cu USR, când se războiau cu tănculeţe pe covoraş”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Ce spunea Rareș Bogdan despre ruperea coaliției

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a declarat miercuri la Digi24 că liberalii ar fi trebuit să ceară remanierea ministrului PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, după ce acesta l-a criticat în decembrie pe Florin Cîțu.

„Ar fi trebuit să cerem remanierea lui Rafila. Dacă continuă, atunci va trebui să luăm o hotărâre, dar nu demiți un om pentru o declarație. Dar în schimb cred că e nevoie de o discuție serioasă”, a spus Rareș Bogdan despre Rafila.

Rareş Bogdan a vorbit şi despre o posibilă rupere a Coaliţiei. ”Dacă după un an de zile vom vedea că acest efort, care ne-a adus deservicii de imagine, nu va ajunge să fie unul apreciat, nu va duce la nimic şi guvernarea va bălti, marile reforme vor stagna, banii europeni vor fi întârziaţi în continuare (…) atunci e absolut legitim să încercăm să găsim o formulă pentru că înseamnă că această formulă, după un an de zile, a fost făcută complet aiurea. Eu sper să nu avem această situaţie şi după un an oamenii care ne-au blamat să înţeleagă că am făcut-o ca această ţară să aibă un guvern stabil. Pentru asta trebuie multă înţelepciune”, a adăugat Rareş Bogdan.

DETALII AICI: Rareş Bogdan, atac frontal la PSD: Domnul Rafila a jucat cu ochii la sondaje şi nu cu ochii la sănătatea românilor

O întâlnire a coaliției de guvernare a avut loc joi seară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *