Skip to content
Politică

Pedeapsa Alinei Bica, suspendată. Șerban Pop, fost director ANAF, va fi eliberat

Miercuri seară, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât eliberarea foștilor miniștri Constantin Niţă şi Dan Şova, și a fostului președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja.

Ulterior, ICCJ a decis ca Alina Bica să primească o suspendare a pedepsei după ce a contestat legalitatea completului de judecători care a dat sentința definitivă de 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului. Momentan, Alina Bica se află în detenție în Costa Rica, însă utoritățile de acolo vor fi informate despre această decizie.

Pedeapsa Alinei Bica va fi suspendată până când va fi rejudecat apelul care a dus la emiterea mandatului de executare a pedepsei de 4 ani de închisoare. Autoritățile române trebuie să transmită celor din Costa Rica și dacă mențin cererea de extrădare a Alinei Bica, srie Digi24.ro.

În ceea ce o privește pe Elena Udrea, ICCJ a decis să amâne o decizie la o cerere similară, pe motiv că dosarul de fond nu se afla la instanța supremă.

La rândul său, Șerban Pop este primul şef ANAF condamnat definitiv pentru corupţie. El a luat cinci ani de închisoare pentru că a primit de la Horia Simu 230.000 de euro ca să intervină la nivelul conducerii DIICOT, în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *