Skip to content
Politică

Pedeapsa Alinei Bica, suspendată. Șerban Pop, fost director ANAF, va fi eliberat

" "

Miercuri seară, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât eliberarea foștilor miniștri Constantin Niţă şi Dan Şova, și a fostului președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja.

Ulterior, ICCJ a decis ca Alina Bica să primească o suspendare a pedepsei după ce a contestat legalitatea completului de judecători care a dat sentința definitivă de 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului. Momentan, Alina Bica se află în detenție în Costa Rica, însă utoritățile de acolo vor fi informate despre această decizie.

" "
" "

Pedeapsa Alinei Bica va fi suspendată până când va fi rejudecat apelul care a dus la emiterea mandatului de executare a pedepsei de 4 ani de închisoare. Autoritățile române trebuie să transmită celor din Costa Rica și dacă mențin cererea de extrădare a Alinei Bica, srie Digi24.ro.

În ceea ce o privește pe Elena Udrea, ICCJ a decis să amâne o decizie la o cerere similară, pe motiv că dosarul de fond nu se afla la instanța supremă.

La rândul său, Șerban Pop este primul şef ANAF condamnat definitiv pentru corupţie. El a luat cinci ani de închisoare pentru că a primit de la Horia Simu 230.000 de euro ca să intervină la nivelul conducerii DIICOT, în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *