Skip to content
Politică

Pedeapsa lui George Copos, micșorată semnificativ

Omul de afaceri George Copos a fost găsit vinovat de judecători în Dosarul Transferirilor şi Loteria 1, pentru fapte de corupţie în urma cărora a prejudiciat statul român.

George Copos a scăpat de peste 200 de zile de închisoare. Comisia de specialitate a penitenciarului Rahova a considerat că, deşi au trecut doar 10 luni de la încarcerare, George Copos merită acest. „bonus”. Astfel, în această lună, omul de afaceri ar putea fi eliberat condiţionat. Fostul vicepremier a fost condamnat definitiv în doua dosare de corupţie la 4 ani de detenţie, informează B1.

Pe 11 februarie Judecătoria Sectorului 5 va decide dacă George Copos va fi eliberat condiţionat. Chiar dacă decizia nu va fi definitivă, omul de afaceri are toate şansele ca în această primăvară să scape de arest. Comisia de specialitate a penitenciarului Rahova a considerat că fostul vicepremier îndeplineşte toate condiţiile pentru a le cere judecătorilor eliberarea.

”S-a menţionat că numitul Copos Gheorghe a avut un comportament exemplar pe durata executării pedepsei, nefiind sancţionat disciplinar, a fost recompensat de trei ori, a participat la activităţi lucrative şi programe educaţionale, recenzii de carte, dezbateri, cenacluri literare, redactare reviste, activităţi sportive recreative şi moral religioase, a realizat lucrări ştiinţifice, a menţinut legătura cu familia şi nu este cunoscut cu antecedente penale”, arată Judecătoria Sectorului 5.

George Copos avea de executat patru ani de închisoare în două dosare în care a fost condamnat definitiv. A fost încarcerat în luna martie a anului trecut, însă pentru bună purtare şi activităţile din închisoare, în 10 luni de detenţie, i s-au scăzut 202 zile din pedeapsa totală. Copos are peste 60 de ani aşa că oricum putea cere eliberarea după ce executa o treime din pedeapsă, adică un an şi patru luni.

Sursă foto libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *