Pedepse pentru greșelile din Procuratură: au murit oameni? Amendă! Ai condus beat? Fugi la pensie

Procurorul ex-DNA Eugen Stoina, actualmente anchetator la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, a cerut „verde” de la CSM să iasă la pensie, după o activitate de 23 de ani în magistratură.

Cererea vine la scurt timp după ce, în spațiul public, a apărut o înregistrare audio în care procurorul recunoaște că a condus mașina sub influența băuturilor alcoolice și că a provocat un accident în Sibiu. Mai mult, el povestește pe această înregistrare că polițiștii l-au sfătuit să nu se testeze pentru alcool chiar atunci, ci peste 24 de ore, după care afirmă că nici nu a suflat în etilotest, dar rezultatul a ieșit zero. CSM a decis amânarea unei soluții asupra cererii de pensionare, pentru a vedea dacă Inspecția Judiciară va găsi necesar să deschidă o anchetă disciplinară pe numele procurorului respectiv. Iar la începutul săptămânii, ÎCCJ a desființat o hotărâre CSM care a dispus nesancționarea celebrului procuror de la Caracal, Cristian Ovidiu Popescu, cel care i-a ținut, în vara anului 2019, la poarta criminalului Gheorghe Dincă, până la 6 dimineața. Popescu va avea salariul diminuat cu 25%, timp de un an.

Pe ordinea de zi a Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de marți, 19 martie 2024, la Punctul nr. 1, s-au aflat patru cereri de eliberare din funcție, prin pensionare. Este vorba despre Daniela Bîlna, prim-procuror adjunct delegat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, despre Gabriela Anca Budecă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, despre Gheorghe Costea, procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, precum și despre Eugen Stoina, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: