Pelerinajul religios de Sfânta Parascheva la Iaşi – Sute de credincioşi aşteaptă la rând la Catedrala Mitropolitană

Sursa foto: Doxologia

Câteva sute de pelerini aşteaptă la rând, vineri după-amiază, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva, oamenii motivând că au venit înainte să înceapă pelerinajul ca să evite aglomeraţia din următoarele zile, când rândul ar putea atinge şi trei kilometri.

Vineri după-amiază, în curtea catedralei ieşene, sute de credincioşi se aflau la rând, pentru a ajunge la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, depuse în incinta lăcaşului de cult. Oamenii sunt veniţi din diverse judeţe, atât pe cont propriu, cât şi în mod organizat, prin intermediul parohiilor de care aparţin.

”Am venit din judeţul Neamţ, suntem mai mulţi. Ne închinăm şi ne rugăm să ne ajute Sfânta să fim sănătoşi şi să ne meargă bine tot anul. În fiecare an venim aici, dar nu mai putem sta la coadă mare, că suntem în vârstă. De asta noi venim mai repede”, a spus Maria N.

Timpul de aşteptare nu depăşeşte două ore, iar oamenii intră în catedrală pe o uşă laterală.

Tot vineri după-amiază, membrii unei familii din Bucureşti, care deţin o florărie, împodobeau baldachinul aşezat în curtea catedralei ieşene, unde vor fi depuse moaştele.

Pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva va începe sâmbătă dimineaţă, când racla cu moaşte va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană în cadrul tradiţionalei procesiuni şi va fi depusă în baldachinul special amenajat, unde va rămâne până în 15 octombrie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: