Penali și perdanți pe listele parlamentare ale USR

Sigla USR
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Lista USR la alegerile parlamentare este plină de lideri care au pierdut în alegerile locale, fie din postura de primar în funcție, fie în cea de candidat la primărie. Mai mult, unii candidați propuși de USR pe listele sale au dosare penale în curs.

În această poziție se află fostul primar al sectorului 1, Clotilde Armand, trimisă în judecată de DNA și care deschide lista pe București pentru Senatul României. Tot în fruntea listei se află și Allen Coliban, primarul Brașovului care a pierdut în fața liberalului George Scripcaru. Și în cazul fostului primar al Brașovului există o cercetare DNA care are legătură cu acesta.

O poziție eligibilă la Camera Deputaților a primit și Radu Mihaiu, fostul primar USR de la sectorul 2. Iar perdanții USR pentru primăriile Iași și Constanța, respectiv Marius Bodea și Stelian Ion, deschid listele din aceste județe.

La această situație se adaugă cea a listelor stabilite din pix. Nemulțumirile în USR sunt în creștere, având în vedere că tabăra Fritz-Voiculescu a reușit să-și impună favoriții săi în dauna celor susținuți de actualul președinte al partidului Elena Lasconi.

De altfel, liderul USR a acuzat faptul că acțiunile sale nu sunt susținute de lideri importanți ai partidului. Analiști precum Cristian Pârvulescu consideră că lipsa de susținere a Elenei Lasconi are legătură cu rivalitatea politică din interiorul USR.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: