Skip to content
Politică

Penalii din PRU și-au făcut imagine cu ajutorul lui Ghiță și Ponta / EXCLUSIV

PRU rămâne un partid cu șanse mici de succes la alegerile parlamentare din noiembrie 2016. Potrivit sondajelor apărute în ultimele săptămâni, partidul condus de Bogdan Diaconu are șanse mici să treacă de pragul electoral, iar pentru a-și atinge acest obiectiv trebuie să mobilizeze membrii de partid, electoratul de stânga și eventual pe românii cu o viziune naționalistă.

Bogdan Diaconu a reușit să dezvolte partidul în momentul în care a deschis ușile pentru mulți foști PSD-iști precum Sebastian Ghiță, Cristian Rizea, Daniel Savu.

Mulți dintre aceștia nu se mai regăseau în planurile lui Dragnea și nici pe listele PSD, deoarece aveau probleme cu justiția, atacau cu fiecare ocazie DNA-ul și au scăzut la capitolul încredere.

Astfel, Bogdan Diaconu vrea să facă din PRU un partid de rezerve al PSD-ului și acest lucru se observă chiar și din mesajele pe care aceștia le-au prezentat de-a lungul campaniei. Ideile PRU par culese din curtea PSD-ului.

PRU, pe umerii lui Ponta și Ghiță

Bogdan Diaconu a dat lovitura atunci când mogulul Ghiță s-a alăturat partidului, iar ulterior, PRU a negociat și cu Victor Ponta. Tocmai de aceea nu ne-a surprins deloc că au avut afișe de campanie cu imaginea lui Victor Ponta și l-au propus pe acesta pentru funcția de prim-ministru.

De asemenea, fostul lider al PSD a declarat public că va susține proiectul PRU. Cu alte cuvinte, acesta a transferat voturi către formațiunea lui Bogdan Diaconu sperând că va avea o ușă deschisă în cazul în care Dragnea îl va trece în spatele cortinei.

PRU a profitat de notorietatea foarte mare a fostului premier care depășește 40%, potrivit mai multor sondaje. Strategia a fost aceea de a mobiliza electoratul care mai crede în Ponta, dar nu se identifică cu PSD -ul condus de Dragnea.

O situație asemănătoare este și cu Sebastian Ghiță care a fost lăsat pe tușă de Dragnea și a venit în tabăra lui Bogdan Diaconu cu puterea sa financiară și cu influența sa mediatică, fiind patronul unuia dintre cele mai mari canale de știri. Prin aceste mutări, PRU a îmbunătățit comunicarea cu electoratul și a devenit vizibil pe scena politică.

Gașca penalilor râvnește la fotoliile din Parlament

Pe listele PRU se regăsesc foarte mulți politicieni cu probleme penale. Acest lucru este o similitudine cu PSD-ul care nu a renuțat la anumiți baroni certați cu justiția.

Totusi, pentru o anumită parte din electorat dosarele penale ale politicienilor nu reprezintă o problemă, iar PRU nu-și face griji din acest punct de vedere mai ales că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a câștigat mandatul în timp ce se afla în arest.

Pe de altă parte, Bogdan Diaconu a lucrat la imaginea partidului și a recrutat mai multe vedete. Printre aceștia se numără Victor Slav, fost prezentator tv, Gheorghe Tudor un celebru cântăreț de muzică populară cu notorietate în rândul electoratului de vârsta a treia.

Mihai Sturzu, fost președinte al TSD, a căutat un fotoliu călduț în PRU după ce Victor Ponta nu l-a mai ținut în brațe. De altfel, Sturzu nu excelează nici la capitolul notorietate. Chiar dacă a făcut parte dintr-o trupă celebră, ce s-a despărțit în urmă cu mulți ani, atât el cât și ceilalți membri au dispărut din memoria colectivă. Deși a avut un mandat de deputat nu a înregistrat rezultate în parlament fiind o prezență discretă ce a profitat de sprijinul lui Ponta.

E pregătit PRU să producă surpiza?

PRU rămâne o necunoscută în sondaje, aflându-se în marja de eroare de 5% și speră că va intra în Parlamentul României. Cu discursul său, PRU poate fura voturi de la PSD, ALDE, dar are și capacitatea de a mobiliza românii. Nimeni nu este capabil să ofere un răspuns ferm și relativ corect în ceea ce privește scorul pe care îl va scoate PRU la aceste alegeri.

În momentul în care o să se vadă intrați în Parlamentul Romaniei cei din PRU vor sta la masa negocierilor cu PSD, iar discuțiile vor fi inițiate chiar de dezertorii social-democrați. Ponta rămâne o punte de legătură între cele două formațiuni politice.

 

Autor: Ancuța Irimia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *