Skip to content
Societate

Penitenciarele Ploieşti şi Timişoara vor asigura custodierea deţinuţilor confirmaţi cu noul coronavirus care nu mai prezintă risc de contagiune

facebook

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) anunţă că Penitenciarele Ploieşti şi Timişoara vor asigura custodierea deţinuţilor confirmaţi cu COVID-19 care nu mai prezintă risc de contagiune după perioada de 14 zile de spitalizare în penitenciar-spital. De asemenea, pentru tratarea eventualelor cazuri de infectare în rândul deţinuţilor, au fost operaţionalizate şi penitenciarele-spital Mioveni şi Poarta Albă.

„Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice pe plan naţional şi evaluarea modalităţii optime de gestionare a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate, pentru creşterea capacităţii Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, în urma analizei efectuate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în temeiul Ordinului C.N.C.C.I. nr. 4649288/09.11.2020 şi a art. 15 din Legea nr. 254/2013, Penitenciarele Ploieşti şi Timişoara vor asigura custodierea persoanelor private de libertate care nu mai prezintă risc de contagiune după perioada de 14 zile de spitalizare în penitenciar-spital”, a transmis, miercuri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Totodată, pentru tratarea potenţialelor cazuri de îmbolnăvire din rândul deţinuţilor, au fost operaţionalizate şi Penitenciarul-Spital Mioveni (pentru femei), respectiv Penitenciarul-Spital Constanţa-Poarta Albă (pentru bărbaţi).

„Prezentul demers nu afectează derularea activităţilor curente la nivelul Penitenciarelor Ploieşti şi Timişoara şi nu ridică dificultăţi sau riscuri pentru persoanele custodiate sau personal. La Penitenciarul Ploieşti, adaptarea spaţiilor de cazare pentru scopul descris nu presupune relocarea întregului efectiv de deţinuţi, unităţile avute în vederea transferurilor fiind situate în proximitatea localităţilor de domiciliu ale persoanelor relocate (Penitenciarele Bucureşti-Jilava, Mioveni, Tulcea, Constanţa-Poarta Albă)”, a arătat ANP.

Monitorizarea medicală a deţinuţilor confirmaţi pozitiv SARS-CoV-2, ulterior perioadei de 14 zile de spitalizare în penitenciar-spital, se va realiza de către personalul medical al Penitenciarelor Ploieşti şi Timişoara, sub coordonarea Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, unităţile dispunând de baza materială necesară protecţiei individuale şi de o metodologie de intervenţie.

„Menţionăm că, în prezent, Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava asigură tratamentul pentru 214 persoane private de libertate confirmate pozitiv SARS-CoV-2, alte 123 fiind tratate şi declarate vindecate. Fiecare caz este notificat Direcţiei de Sănătate Publică competentă, iar unităţile de detenţie aplică atât măsurile indicate de structura responsabilă, cât şi cele prevăzute în planurile interne”, a mai arătat ANP, potrivit news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *