Pensie crescută pentru cei cu grupe de muncă. Vârsta de pensionare, în funcție de ocupație. De când?

Sursă foto: Freepik

Pensie crescută pentru cei cu grupe de muncă. Vârsta de pensionare, în funcție de ocupație. De când? O nouă propunere legislativă menită să modifice și să completeze Legea pensiilor se află în dezbatere publică.

Aceștia sunt printre cei mai nemulțumiți pensionari, dar nu singurii. Pensiile au crescut cu 1 leu până la 500 de lei pentru alți 2.000.000 de pensionarii. Unii cred că e prea puțin, alții cred că nu li s-au luat toți anii de muncă în considerare.

Marea supărare este dată de faptul că nu s-a ținut cont de unde s-a muncit. Un an în mină sau la furnal a fost considerat ca unul la birou.

Pensie crescută pentru cei cu grupe de muncă. Vârsta de pensionare, în funcție de ocupație. De când?

Astfel, pentru grupe de muncă și munca în condiții speciale nu s-a luat niciun bonus.

O nouă propunere legislativă menită să modifice și să completeze Legea pensiilor se află în dezbatere publică. Principalele modificări sunt:

– Reducerea vârstei de pensionare în funcție de locul de muncă pentru angajații care au lucrat în condiții speciale. Cei care au realizat un stagiu de cotizare de 20 de ani în anumite locuri de muncă periculoase vor putea beneficia de o reducere a vârstei de pensionare cu 15 ani. În cazul angajaților care au acumulat 25 de ani de muncă în alte condiții speciale, aceștia vor putea ieși la pensie cu 13 ani mai devreme.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: