Pensie recalculată greșit pentru 170.000 pensionari. Ce documente le trimite mâine Casa de Pensii?

Sursa foto: freepik

Pensie mărită pentru 170.000 pensionari după recalculare. Casa de Pensii trimite de mâine documentele. Anunțul este oficial și vine să corecteze o serie de erori comise de Case de Pensii.

Pensie mărită pentru 3.900.000 de pensionari, de la 1 spetembrie, când noua lege a pensiilor a intrat în vigoare. Din păcate, nu toți pensionarii au primit pensiile mărite. Newseeek România a relatat pe larg că zeci de mii de pensionari NU au primit decizia de recalculare. Astfel că, ei au primit în septembrie pensia la nivelul lunii august, adică mai mică.

Pensie mărită pentru 170.000 pensionari, după recalculare. Casa de Pensii trimite de mâine documentele

Așteptarea a luat sfârșit pentru mai mulți pensionari. Casele de pensii vor emite alte 170.000 de decizii de recalculare, începând cu săptămâna viitoare. Acestea vor ajunge la seniorii care, din diferite motive, nu le-au primit până acum, dar și la cei care au contestat-o pe motiv că au găsit erori de calcul.

„Am primit în august decizia de recalculare mărită, dar în septembrie am primit cuponul cu vechea pensie. Oare de ce?”, s-a întrebat o pensionară.
Pensie recalculată greșit: decizia nu a ajuns

Banii de pensie se iau după talonul de pensie, adică cu 600 de lei mai puțin, a fost un exemplu prezentat de Newsweek România. Vezi LINK mai jos.

La nivelul unui singur județ s-au găsit 5.000 de astfel de decizii. „Avem 5.000 de dosare pentru care noi nu am emis decizii. Ne așteptăm în valul 3 pentru că pe 12 septembrie intră pensiile în cont și vor vedea pensionarii noștri că vor avea aceeași pensie ca în august, e clar că sunt în situația celor 5.000 pentru care nu am emis decizii”, a spus un reprezentant al Casei de Pensii pentru Newsweek.

Newsweek a scris și că cei care trebuiau să se pensioneze în august-septembrie vor primi deciziile cu întârziere.

Dosarele noi de pensionare suferă decalaje în ceea ce privește plățile, deoarece volumul de muncă cu recalcularea și revizuirea deciziilor de pensie ocupă în proporție de 100% activitatea caselor de pensii.

Pensie corectată din pix

Pentru a îndrepta toate aceste greșeli și pentru a elimina confuzia, Casele de Pensii vor trimite documente explicative pensionarilor aflați în situațiile de mai sus, începând de mâine.

E vorba despre 170.000 de documente explicative.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: