Skip to content
Politică

Pensii speciale pentru aleşi. Senator ALDE: Iohannis nu dă socoteală nimănui!

În scandalul privind pensiile speciale ale parlamentarilor, un senator ALDE arată către preşedintele Klaus Iohannis: „El nu dă socoteală nimănui!”

Senatorul ALDE Cristiana Anghel le-a explicat, marţi, jurnaliştilor, raţiunea din spatele pensiilor speciale pentru aleşi.

„Nu o luati ca un drept extraordinar al unor oamenii deasupra legii sau cetateanului de rand”, a punctat parlamentarul.

Cristiana Anghel a dat ca exemplu legea privind pensiile militarilor.

„Legea a fost adoptata, votata, promulgata, deci nu e normal sa umblam la pensile militarilor. E dreptul lor. Daca ai doua, trei, patru mandate, cand iesi la pensie nu ai vechime necesara in munca, Si atunci trebuie sa faci ceva si sa suplimentezi lucrul acesta”, a arătat Anghel.

Parlamentarul ALDE s-a pronunţat împotriva principiului contributivităţii.

„Eu nu am fost niciodata de acord cu principiul contributivitatii – e o completa idiotenie. Un judecator de la CCR care ia 200 de milioane salariu si inca 180 de milioane pensie, ce contributivitate este? Nimeni nu vorbeste despre asta. Nimeni nu a spus lucrul asta. Spuneti foarte clar ca bugetul presedintelui e cu 40% mai mare. El nu da socoteala nimanui. Poate sa ia doamnei prime cate rochii vrea. Un consilier al presedintelui din august ia 100 si ceva de milioane si nu face nimic. Intelegeti un singur lucru! Eu in perioada aceasta platesc pentru pensie. Pricepeti ca sunt unii de 20 de ani in Parlament, au cotizat la pensie, dar nu li se pune la vechime. Or, la 10-15 ani, iesi cu nimic pensie. Or, ei au cotizat. Nu am niciun fel de privilegiu. Hai sa fim seriosi, stimata doamna, chiar vreti sa spun un lucru? Noi, parlamentarii, daca am vrea, am putea sa va punem pe dumneavoastra sa va spuneti sursele de finantare si veniturile pe luna. In momentul in care imi mai spuneti ca nu stiu pe ce lume traiesc… Sunt destui care au spalat bani, jurnalisti care intotdeauna prezinta lucrurile deformat… In momentul in care ne bagati in aceeasi oala, spuneti ca suntem parlamentari penali… Sunt unii care nu fura si se straduiesc sa faca lucrurile bune. Eu imi inteleg menirea: menirea mea e sa lucrez in slujba poporului. In momentul in care e vorba sa avem o masina, o avem poate pentru securitatea noastra. Va dati seama cati dusmani am, din momentul in care mi-am pus in cap toate bancile? V-ati gandit ca oricine la orice colt de strada poate sa bage cutitul in mine? Ce sa comentati? O sa va comentati dupa ce voi fi omorata. Sunt afaceri si interese de miliarde si unul ca mine zgandara aceste interese pentru care unul e in stare sa ucida. Cand am zis de taxiuri, am zis: platesc taxiul respectiv dar unde e securitatea demnitarului? Atunci cand am primit 300 de amenintari cu moartea, cum ar fi ca una singura sa fie adevarata?” a spus Anghel, după votul în plen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *