Skip to content
Economie

Pensiile ar putea fi majorate cu 14% de la 1 septembrie. Decizia, în pixul lui Orban

Facebook

Ministrul de Finanţe, Florin Cîțu, a declarat după ședința de guvern de vineri seara că creșterea punctului de pensie nu va fi de 10% de la 1 septembrie, așa cum propusese anterior, dar nici cu 40%, așa cum prevede legea, ci cu 14%. Potrivit acestuia, decizia finală îi aparține premierului Ludovic Orban.

Decizia finală este una politică. 14%, dacă va fi decizia, o vom acomoda în acest buget și vom merge mai departe. Situația economică este peste așteptări. Economia a răspuns foarte bine. Se va merge pe o creștere a punctului de pensie, bineînțeles eșalonat. Vom crește pensiile cu procentul pe care îl cere legea, dar în altă perioadă”, a declarat Florin Cîțu.

Ministrul Finanţelor a adăugat că ”se va merge pe o creştere a punctului de pensie, eşalonat”. ”Se va merge pe o creştere a punctului de pensie, bineînţeles eşalonat. Aşa cum am spus,  dublăm alocaţiile până în 2022, vom creşte pensiile cu procentul pe care  ni-l cere legea, dar cu o altă eşalonare. Este o măsură pe care cei de la PSD deja o aprobaseră în guvern, doar că nu au venit să v-o spună. O vom prezenta în viitor”, a mai declarta ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *