Pensionarii care primesc bani de la stat,deși nu au muncit nicio zi. Simona Bucura-Oprescu:„Procentul este foarte mare”

Simona Bucura-Oprescu
Sursa foto: Facebook / Simona Bucura-Oprescu

Controversele continuă în ceea ce privește pensiile românilor. În timp ce unii au mulți ani în câmpul muncii și primesc prea puțini bani, alții primesc de la stat sume importante fără să fi muncit o zi în viața lor.

În România au existat multe scandaluri legate de faptul că s-au acordat pensii de handicap oamenilor care nu aveau o afecțiune reală care să merite banii. Și deși pensia de handicap nu este deloc mare, mulți își doresc să o primească pe degeaba.

Pensionarii care primesc bani de la stat, deși nu au muncit nicio zi

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, spune că, pe un eșantion reprezentativ, a identificat mulți pensionari care iau o pensie deși nu au acest drept. Indemnizația de handicap se acordă de la data încetării plăţii indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă sau, după caz, de la data încetării calităţii de asigurat, cu excepţia asiguraţilor pe bază de contract de asigurare socială dacă cererea a fost înregistrată în termen de 30 de zile de la data emiterii deciziei medicale de încadrare într-un grad de invaliditate, în situaţia pensiei de invaliditate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: