Skip to content
Societate

Pensionarii de lux ai României: cu banii încasați de la stat își pot cumpăra un apartament cu 3 camere în fiecare an

Inquam Photos/Octav Ganea

Trei pensionari din Suceava încasează pensii record. Cu banii pe care îi obţin de la stat ar putea să-şi cumpere câte o garsonieră în municipiul Suceava la fiecare şase luni. La polul opus, aproape 45.000 de suceveni încasează pensia minimă de 1.000 de lei, potrivit adevarul.

Cea mai mare pensie din judeţul Suceava este încasată de un fost judecător. Fostul magistrat primeşte lunar de la stat 32.648 de lei. Locurile II şi III din topul celor mai bogaţi pensionari sunt ocupate de alţi doi magistraţi.

Unul încasează luna 31.512 lei, iar celălalt are o pensie de 30.928 de lei.

Practic, fiecare dintre cei trei poate să-şi cumpere la fiecare şase luni câte o garsonieră în municipiul Suceava.

Pe de altă parte, în Suceava sunt zeci de pensionari care deşii au pensii cuprinse între 5.000 – 9.000 de lei, solicită constat abonamente de la Societatea de Transport Public la jumătate de preţ, pentru a se deplasa prin oraş cu mijloacele de transport public ale Primăriei Suceava.

Este dreptul lor să solicite şi nu avem cum să-i refuzăm”, a declarat Darie Romaniuc, directorul adjunct la TPL Suceava.

La polul opus, 44.104 de persoane încasează pensia minimă de 1.000 de lei. În total, în judeţul Suceava sunt 141.769 de pensionari, iar numărul pensiilor aflate în plată se ridică la 156.168.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *