Skip to content
Societate

Pensionarii se revoltă: Majorarea pensiilor speciale cu 20% este imorală. E o umilire a celorlalţi

Inquam Photos / Octav Ganea

Organizaţiile de pensionari din România au luat atitudine faţă de majorarea cu 20% a pensiilor speciale, în condiţiile în care pensiile bazate pe contributivitate au fost majorate doar cu 10%.

Reprezentanţii pensionarilor consideră că decizia este imorală şi creează un sentiment de umilire pensionarilor care încasează pensii bazate pe contributivitate.

Federaţiile naţionale reprezentative ale organizaţiilor de pensionari au luat act cu surprindere de decizia, pe care o consideră imorală, de majorare cu 20% a pensiilor speciale, în condiţiile în care pensiile de asigurări sociale de stat ale milioanelor de pensionari au fost majorate doar cu 10%. Diferenţa de creştere dintre cele două procentaje – 20% faţă de 10% creează un sentiment de umilire a pensionarilor cu pensii bazate pe contributivitate„, se precizează într-un comunicat al Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională „Unirea” a Pensionarilor din România.

Cele trei organizaţii solicită premierului să explice public de ce a fost creată această discriminare între cele două categorii de beneficiari de pensii şi să adopte măsuri pentru îndreptarea acestei situaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *