Skip to content
Externe

Pentagon: Rusia nu a reușit să comande și să echipeze 100.000 de militari în Ucraina. Dacă adaugă 300.000, nu va rezolva mare lucru

govloop.com

Cei 300.000 de rezerviști despre care Serghei Șoigu a anunțat că vor fi înrolați în cadrul mobilizării parțiale lansate de Vladimir Putin nu vor reuși să rezolve problemele „sistemice” cu care se confruntă armata rusă în Ucraina, a declarat generalul de brigadă Patrick Ryder, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Pentagon, transmite Digi24.

„Conform evaluărilor noastre, va dura ceva timp până când Rusia va reuși să antreneze, să pregătească și să echipeze aceste forțe”, a spus Ryder care a adăugat că, deși, această mobilizare poate acoperi pierderile pe care armata rusă le-a înregistrat în rândul militarilor, „nu e clar în ce măsură va rezolva în mod semnificativ problemele de comandă și control, de logistică și în special pe cele de moral pe care le au forțele ruse în Ucraina”.

Astfel, generalul american a precizat că dacă armata rusă nu a putut să comande și să echipeze circa 100.000 de trupe în Ucraina, adăugarea unui număr suplimentar de alte 300.000 de trupe nu va schimba în bine situația de pe teren.

Ordinul pentru mobilizarea parțială a armatei ruse conține un paragraf secret. Serghei Șoigu a spus că vor fi mobilizați doar 300.000 de rezerviști care au „experiență militară” și că aceștia „vor trece printr-un program de instrucție militară înainte de a fi trimiși” (în Ucraina).

Ulterior, publicația rusă Novaia Gazeta a anunțat că paragraful secret conține date care arată că MApN rus trebuie să înroleze un milion de oameni.

Conform unei analize a Institutului pentru Studii ale Războiului (ISW), Federația Rusă dispune, pe hârtie, de o rezervă alcătuită din 2 milioane de foști recruți și militari angajați pe bază de contract. Dintre aceștia, foarte puțini sunt pregătiți de luptă. Astfel, ISW estimează că doar 10% din rezerviștii ruși beneficiază de programe suplimentare de instrucție, după terminarea stagiului militar. Practic, Rusia dispune în orice moment de doar 4-5.000 de astfel de rezerviști bine instruiți, conform standardelor occidentale (care constituie așa-numita „rezervă activă” și care pot fi mobilizați rapid).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *