Skip to content
Internațional

Pentagonul afirmă că oferta Poloniei de a furniza avioanele sale MiG-29 armatei americane nu este „viabilă”

wikipedia.org

Statele Unite, deşi continuă discuţiile cu Polonia, consideră că propunerea Varşoviei de a livra avioanele sale MiG-29 armatei americane şi apoi de a le furniza Ucrainei nu este „viabilă”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

„Nu credem că propunerea Poloniei este viabilă”, a spus John Kirby într-un comunicat, afirmând că o astfel de asistenţă militară a Ucrainei în faţa invaziei ruse „ridică motive importante de îngrijorare pentru întreaga alianţă NATO”.

Polonia a anunţat, marţi, că este pregătită să desfăşoare, imediat şi gratuit, toate avioanele de luptă MiG-29 la baza forţelor aeriene americane, Rammstein, din Germania, şi să le pună la dispoziţia Washingtonului pentru a le furniza Ucrainei, potrivit unui comunicat al Ministerului polonez de Externe, citat de CNN.

”În acelaşi timp, Polonia solicită Statelor Unite să ne furnizeze avioane folosite care au capabilităţi operaţionale corespunzătoare. Polonia este pregătită să stabilească imediat condiţiile de cumpărare a avioanelor”, se precizează în comunicat.

Guvernul polonez a îndemnat ”alţi Aliaţi NATO, care deţin avioane MIG-29, să acţioneze în acelaşi fel”, potrivit comunicatului citat, informează news.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *