Pentagonul anunţă că o navă de război americană şi mai multe nave comerciale au fost atacate în Marea Roşie

Nave militare
Sursa foto: Twitter-X /Nave militare

O navă de război americană şi mai multe nave comerciale au fost atacate duminică în Marea Roşie, a anunţat Pentagonul, ceea ce ar putea marca o escaladare majoră a unei serii de atacuri maritime în Orientul Mijlociu legate de războiul dintre Israel şi Hamas, relatează AP.

„Suntem la curent cu relatările privind atacurile asupra USS Carney şi asupra navelor comerciale din Marea Roşie şi vom furniza informaţii pe măsură ce acestea vor fi disponibile”, a precizat Pentagonul.

Carney este un distrugător din clasa Arleigh Burke.

Armata britanică a anunţat anterior că au avut loc un presupus atac cu drone şi explozii în Marea Roşie, fără a oferi detalii.

Pentagonul nu a precizat de unde crede că a provenit atacul. Cu toate acestea, rebelii houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au lansat o serie de atacuri asupra navelor din Marea Roşie, precum şi drone şi rachete care au vizat Israelul.

Un oficial american, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a declarat că atacul a început în jurul orei 10.00 în Sanaa, Yemen, şi a durat până la cinci ore. Un alt oficial american, care a vorbit tot sub acoperirea anonimatului, a declarat că nava de război a interceptat cel puţin o dronă în timpul atacului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL