Skip to content
Economie Politică

UPDATE Drept la replică – Enel reacționează / Pentru cine lucrează Dragnea? Rușii de la Gazprom ne cumpără rețeaua de distribuție a energiei, sub nasul liderului PSD

rfi.ro

Buna ziua,

Ca urmare a ARTICOLULUI va trimitem in atasament comunicatul de presa care a anuntat lansarea unui serviciu de asistenta, in parteneriat cu Europ Assistance, companie care furnizeaza servicii de asistenta, in noiembrie 2014. Informatie care, de altfel, este publica. Mai multe detalii despre serviciul Enel Asistenta sunt disponibile pe site-ul nostru.

Mentionam inca o data ca actionariatul companiilor din Grupul Enel in Romania nu s-a schimbat.

Cu stima,

Biroul de presa Enel România

 

Redăm mai jos comunicatul de presă:

ENEL LANSEZĂ Enel Asistență – O GAMĂ NOUĂ DE SERVICII DE ASISTENȚĂ DEDICATĂ REPARAȚIILOR ȘI INTERVENȚIILOR CASNICE, ÎN PREMIERĂ PENTRU PIAȚA ENERGETICĂ DIN ROMÂNIA

• Enel lansează o premieră pentru piața energetică românească, dedicată clienților rezidențiali ai Enel Energie Muntenia și Enel Energie care vor beneficia de o nouă gamă de servicii de asistență dedicată reparațiilor și intervențiilor casnice;
• Clienții rezidențiali vor avea acces la servicii de asistență la prețuri accesibile și la o rețea de profesioniști din domenii variate, 24 de ore din 24.
• Consumatorii pot beneficia de o perioadă promoțională de până la 4 luni pentru pachetul Enel Asistență

București, noiembrie 24 – În premieră pentru piața energetică din România, Enel lansează în parteneriat cu Europ Assistance serviciul Enel Asistență – un sistem de servicii de asistență care va oferi clienților rezidențiali o experiență confortabilă și eficientă. Noul serviciu le va permite clienților rezidențiali ai Enel Energie Muntenia și Enel Energie accesul la o rețea națională de profesioniști pentru asistență în reparații și intervenții casnice, care să le ofere servicii de calitate într-un timp scurt și eficient, 24 de ore din 24.

Opțiunea Enel Asistență oferă o paletă largă de servicii: reparații și intervenții la instalațiile electrice interioare, reparații de lăcătușerie și reparații ale instalațiilor de încălzire a apei, prin intermediul unei rețele de companii specializate gestionate de Europ Assistance. În plus, clienții care aleg varianta Enel Asistență+ primesc un numar nelimitat de intervenții și servicii de tractare a autovehiculului.

Astfel, începând de azi, clienții Enel Energie și Enel Energie Muntenia au acces la o gamă de servicii integrate de asistență dedicată reparațiilor și intervențiilor casnice, prin două tipuri de oferte diferențiate:

• Pachetul Enel Asistență – ce oferă clienților rezidențiali acces la maximum 2 solicitări pe an, la prețul de 11,99 lei/lună (TVA inclus);
• Pachetul Enel Asistență+ – care oferă clienților rezidențial acces la un număr nelimitat de solicitări pe an și servicii de tractare a autovehiculului, la prețul de 23,99 lei/lună (TVA inclus).

Pentru fiecare dintre cele două pachete, costul unei intervenții, acoperite de către abonament, este de maxim 450 RON.

Mai mult, clienții ce dețin un cont MyEnel beneficiază de o perioadă promoțională – 2 luni gratuite de Enel Asistență, iar cei ce dețin un cont My Enel și au în plus factura electronică activată se pot bucura de 4 luni gratuite din pachetul Enel Asistență.

Serviciul se adresează numai clienților rezidențiali deserviți de Enel Energie Muntenia și Enel Energie, care se pot abona la acest serviciu prin contul MyEnel de pe www.enel.ro, sunând la numărul gratuit 0800 07 08 09 sau mergând direct la Punctele Enel.

***

Despre Enel

Enel este cea mai mare companie italiană în domeniul energiei electrice si cea de-a doua companie europeană de utilități în funcție de capacitatea instalată. Este un jucător integrat, comercializând electricitate si gaze naturale către circa 61 milioane de clienți. Enel activează în 32 de țări din întreaga lume, având o capacitate instalată netă de peste 95.000 MW si peste 71.000 de angajați.

Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției si furnizării de electricitate, dar si al producției de energie electrică din surse regenerabile. Compania are peste 3.400 de angajați pe plan local si oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienți din trei zone importante ale tării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat si Dobrogea, totalizând aproape o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, modernizarea rețelei si implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

***
Despre Europ Assistance

Inventatorul conceptului de asistență, Europ Assistance continuă să joace astăzi un rol de pionierat prin crearea conceptului de Care Services.
În 1963, cu ajutorul Generali Group, Europ Assistance a luat ființă prin inventarea unui concept de pionierat: asistența, care acoperă diferite riscuri, de accidente, de călătorie și cele intamplate in viața de zi cu zi, reflectând schimbările în societate.
44 de companii și sucursale în 33 de țări pe cinci continente
Însumând 44 de companii și sucursale, Europ Assistance a implementat o rețea de experți la nivel local prin care acoperă cele cinci continente.
8,200 angajați
Pentru a oferi clienților săi soluții 24/7, Europ Assistance are un personal de 4.700 de agenți de asistență în 35 de centre de apel din întreaga lume.
425,000 de prestatori de servicii disponibili 24/7.
Pentru a răspunde imediat la nevoile clienților noștri și pentru a soluționa probleme complexe în timp real, Europ Assistance a construit o rețea de furnizori de servicii supravegheați și controlați pe cele patru linii de business: travel, automotive, home&family și health
208 de țări sunt în aria de acoperire a Europ Assistance prin corespondenți
Pentru a oferi o prezență peste tot în lume, Europ Assistance se bazează pe o rețea internațională de corespondenți.

________________________________________________________

 

În timp ce guvernul se înarmează cheltuind miliarde dolari, pentru a ne asigura securitatea, în fața amenințărilor venite de la Estul României, pare că nimeni din conducerea României nu înțelege că războaiele nu se mai poartă azi în mod convențional, folosind arme de foc.

Războiul economic este mult mai subversiv și se petrece sub nasul nostru, în timp ce oficialitățile de la București au grijă să se felicite singure în legătură cu calea europeană pe care a intrat țara noastră.

Surpriza din contract

Astfel, beneficiarii contractelor de furnizare a energiei din zona Enel Dobrogea au fost chemați să semneze contracte noi, pentru simplul motiv că distribuitorul s-a schimbat, pe mutește, fără ca nimeni să fie întrebat sau notificat în prealabil.

Un astfel de contract reînnoit a fost remis azi, în exclusivitate, redacției PSNews.

Conform noului contract, noul distribuitor de energie în regiunea Dobrogea nu mai este Enel, ci Europ Assistance Magyarország Kft. Budapesta, Sucursala Bucureşti România, firmă maghiară în acționariatul căreia se poate regăsi Gazprom-ul rusesc.

Assistance Magyarország Kft. Budapesta îi mandatează acum pe italienii de la Enel să facă distribuție de energie electrică în zona Dobrogea, adică au cumpărat de le ei rețeaua de distribuție.

Paravanul maghiar

Dealtfel, Enel încearcă să cedeze diferite afaceri Gazpromului încă din 2012, în contul unor datorii istorice, dar posibila opoziție a Uniunii Europene, de ale cărei reguli comerciale trebuie să se țină cont, vrând-nevrând, i-a făcut să apeleze până la urmă la varianta cu intermedierea maghiară.

Având în vedere că aparenta tranzacție s-a făcut fără să răzbată nimic în spațiul public, nimeni nu știe în prezent care este adevărata influență a Gazprom în sistemul energetic românesc și ce alte capacități de producție sau distribuție au preluat, în timp ce românii dorm liniștiți că îi apără scutul de la Deveselu de ruși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *