Pentru cine se strâng semnături în vederea candidaturii la prezidențiale. DOVADA

n aceste zile se pare că s-a demarat o amplă campanie de strângere de semnături pentru actualul șef al SIE, Teodor Meleșcanu, informează antena3.ro.
În repetate rânduri în spațiul public, fostul membru PNL a precizat că ar fi dispus să candideze la alegerile prezidențiale din acest, aștept o ofertă din partea unei formațiuni politici în vederea intrării în bătălia prezidențială.
De curând, la întrebarea adresată de jurnalişti cu privire la o potenţială candidatură la alegerile prezidenţiale din acest an, Meleşcanu a precizat că dacă i se va propune o candidatură, se va gândi cu privire la acest aspect. Întrebat din partea cărui partid ar putea candida, şeful SIE a răspuns că din „partea partidului în care sunt suspendat” (n.r.: referindu-se la PNL).
tabel melescanu
Alternativa Nationala isi argumenteaza initiativa astfel:
· Dl. Teodor Melescanu corespunde, prin pregatire, prestanta si prestatii, modelului de presedinte pentru Romania, imaginat atat de Societatea Civila, cat si de aliatii din NATO;
· Prin varsta, dl. Teodor Melescanu are si experienta necesara si lipsa ambitiei de eternizare in functie, urmand a fi un presedinte de tranzitie spre normalitate. Domnia sa va pune capat disfunctiei din cadrul Executivului format din Guvern si presedinte, propunandu-si reducerea mandatului prezidential, din nou, la patru ani si organizarea de alegeri parlamentare si prezidentiale, concomitent, in 2016;
· Politic, dl. Teodor Melescanu urmaza ca, in plan legislativ, sa restabileasca autoritatea Parlamentului si independenta Justitiei iar, in plan economico-social si national, sa-si asume ca program Contractul Social, semnat de liderii USL, cu noi, la 14 iulie 2012, dar ramas neonorat;
· In situatia in care, parte a Societatii Civile, Alternativa Nationala va strange cele 200.000 de semnaturi necesare, dl. Teodor Melescanu va accepta propunerea de a candida in conditiile de mai sus, ca reprezentant al acesteia.
Alternativa Nationala ne trimite tabelul anexat, cu rugamintea ca cei interesati sa inceapa strangerea de semnaturi urmand ca, in functie de acestea, sa-si poata manifesta optiunea la sfarsitul lunii septembrie, de aderare la Alternativa Nationala, care ramane deschisa. Dupa cum deschisa ramane si lista candidatilor la prezidentiale. Este aproape cert ca aceasta se va definitiva in perioada 3-6 septembrie a.c., se arată într-un comunicat al Alternativei Naționale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL