Skip to content
Politică

UPDATE – Pendiuc a ajuns la DNA/ Perchezitii de amploare in 18 locatii. Primar PSD vizat de procurori

UPDATE 12:40 – Primarul Pendiuc a ajuns la Direcția Națională Anticorupție unde urmează să fie audiat. În sediul DNA se află și fiica acestuia, Emanuela Pendiuc.

În urma audierilor procurorii DNA vor stabili dacă vor cere vreo măsură preventivă.

UPDATE: Primarul Tudor Pendiuc a fost escortat, joi, la sediul primăriei Pitești, pentru a asista la perchezițiile efectuate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

La intrarea în sediul Primăriei Pitești, Pendiuc a spus că nu știe pentru ce este cercetat.

„Nu știu, dar în stadiul actual de dezvoltare a României ne putem aștepta la orice”, a declarat primarul.

Tudor Pendiuc a asistat anterior, timp de câteva ore, la perchezițiile efectuate de anchetatori la domiciliul său din municipiul Pitești.

Primarul municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, este suspectat de DNA de săvârșirea unor fapte de corupție, respectiv abuz în serviciu și luare de mită, în legătură cu inițierea unui proiect de modernizare a serviciului public de transport local de călători în municipiul Pitești, potrivit Agerpres.

Procurorii DNA efectueaza la aceasta ora  18 perchezitii domiciliare în locații situate în municipiile București, Pitești și localități învecinate acestora, dintre care una este sediul unei instituții publice.

Potrivit Antena 3, sediul institutiei publice este Primaria Pitesti. Edilul, viceprimarii si mai multi consilieri vor fi dusi la audieri.

Perchezitii au loc si la locuinta primarului PSD Tudor Pendiuc.

”Pocurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracţiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2007 – 2014, a unor infracțiuni de corupţie și asimilate celor de corupție.

În cursul zilei de 06 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate 18 percheziții domiciliare în locații situate în municipiile București, Pitești și localități învecinate acestora, dintre care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei”, se arata intr-un comunicat DNA.

1 comentariu la “UPDATE – Pendiuc a ajuns la DNA/ Perchezitii de amploare in 18 locatii. Primar PSD vizat de procurori

  1. hALOO!!! Dar in comunele din judetul Bihor unde s-au facut afaceri cu firme din Satu Mare, firme care au castigat licitatii trucate cu caiete de sarcini dupa chipul si asemanarea lor….pentru lucrari diverse cum ar fi canalizari etc , cand veniti?Firme care cica au dat faliment dupa ce au fost platite..comune cu primari PDL….firme cu masini negre straine care iti iau ochii cu luxul lor…si culmea ca nu au castigat firme din bihor cu ceifre de afaceri ok si cu renume in asemenea lucrari…Doamne dar pe PDL-isti cand o sa-i vada cineva?????Sau se ascund prea bine in spatele sloganului ,,HOTII,, strigand spre tabara adversa cand de fapt ei sint cei mai mari hoti ca au vechime deja: 10 ani!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *