Skip to content
Societate

Percheziţii ale poliţiştilor la lucrările de construcţie ilegale din Parcul Herăstrău

twitter

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, miercuri, patru percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta îi vizează pe reprezentanţii unor societăţi comerciale care au efectuat lucrări de desfiinţare/construire a unor corpuri de clădire, fără autorizaţie, pe un teren primit în concesiune de la ALPAB în Parcul Herăstrău, care este monument istoric.

Conform unui comunicat al IGPR, în această cauză, sunt efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de executare, fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, de lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum şi orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care urmează să fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege, la construcţii amplasate în zone de protecţie a monumentelor şi în zone construite protejate şi abuz în serviciu, scrie agerpres.ro.

Faptele au legătură cu efectuarea de lucrări de construire/desfiinţare fără autorizaţie de construire/desfiinţare în zona unui parc, ce figurează cu regim de monument istoric, urmând a fi pusă în aplicare o ordonanţă de oprire a lucrărilor emisă de unitatea de parchet.

Reprezentanţii a trei societăţi comerciale vor fi conduşi la sediul unităţii de poliţie în vederea aducerii la cunoştinţă a faptelor pentru care a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale şi a audierii acestora, pentru clarificarea situaţiei de fapt.

La acţiune participă poliţişti din cadrul IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *