Skip to content
Politică

UPDATE Percheziții și la Claudiu Florică /Percheziții de amploare ale DNA. Vizați sunt Dorin Cocoș, Remus Truică și Cătălin Harnagea

UPDATE 2 În acest moment au loc percheziții și la domiciliul lui Claudiu Florică, șeful Fujitsu România, personaj cheie în dosarul Microsoft, informează Antena3.

Un martor din dosar susţine că, în 2004, Claudiu Florică, la acea dată şeful Fujitsu Siemens Computers, „a încercat să-l determine pe Victor Ponta să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educaţiei şi prin această presiune să oblige practic, firma Siveco să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florică în cele două extensii de contract, una în valoare de 20 milioane de dolari şi cealaltă de 96 milioane de dolari, semnate în timpul guvernării PSD”.

UPDATE: Percheziții au loc și la locuința fostului ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu, președintele Comitetului Olimpic Român, Alin Petrache, și la fostul consilier prezidențial Dorin Marian.

„Nu sunt vizat în niciun dosar. Este o confuzie regretabilă la mijloc. Mandatul de percheziție nu este pe numele meu”, precizează Alin Petrache.

Totodată, procurorii anticorupție au descins și la baza sportivă a fostului ternismen Dinu Pescariu.

În această dimineață, procurorii DNA fac percheziții la locuințele lui Dorin Cocoș, Remus Truică și Dumitru Nicolae, deținătorul grupului Niro.Descinderile au legătură cu investigațiile în dosarul Microsoft.

De asemenea, procurorii anticorupție fac percheziții și la locuința fostului șef al SIE, Cătălin Harnagea, vizat și el în dosarul Microsoft, informează Realitatea Tv.

Reamintim faptul că în același dosar sunt implicați și nouă foști ministri ai României. Procurorii DNA precizează în dosarul Microsoft, șpaga dată ar fi ajuns la 20 de milioane de dolari.

Prin intermediul unui comunicat de presă, procurorii DNA anunță următoarele:

În dosarul penal mediatizat prin comunicatului nr. 1342/VIII/3 din data de 26 septembrie 2014, privind suspiciunea săvârşirii unor fapte de corupţie în legătură cu încheierea unor contracte de licenţiere IT, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

În cursul zilei de 16 octombrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 56 de locații situate în municipiul Bucureşti şi comune din judeţul Ilfov, având destinaţia de sedii de societăţi comerciale, de fundaţii sau domicilii ale unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *