Skip to content
Politică

Percheziții de amploare în București și alte două județe

Percheziții de amploare în București și alte două județe.

Astfel, polițiștii din Prahova efectuează, miercuri dimineață, 59 de percheziții la sedii de societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de lei, prin evaziune fiscală.

„În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, efectuează 59 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi din judeţele Prahova şi Dâmboviţa”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Sunt efectuate percheziții și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2008-2015, persoanele bănuite, prin intermediul firmelor, ar fi derulat activităţi de prestări servicii, de regulă în domeniul construcţiilor, înregistrând în evidenţa contabilă o serie de achiziţii de bunuri şi servicii de la diverse societăţi comerciale de tip fantomă, potrivit unor surse citate de Realitatea.net

Pentru justificarea achiziţiilor, cei în cauză ar fi întocmit facturi în valoare de 5.000 de lei (plafon maxim acceptat de legislaţia în vigoare pentru efectuarea plăţilor cu numerar).

Astfel, aceștia ar fi simulat derularea unor operaţiuni comerciale fictive, cu scopul de a diminua obligaţiile de plată către bugetul de stat.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 6.000.000 de lei.

În vederea recuperării prejudiciului, sunt în curs de derulare procedurile de aplicare a sechestrului asigurator pe mai multe bunuri imobile şi mobile.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” din Ploieşti şi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *