Skip to content
Politică

Percheziții de amploare în București și în 11 județe

Iureş printre poliţişti. Miercuri au loc percheziţii în Bucureşti şi în alte 11 județe la persoane bănuite de bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit Poliţiei Române, prejudiciul cauzat este de aproape 1.850.000 de lei și peste 1.000.000 de euro.

Perchezițiile au loc în județele Mureș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Galați, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Vaslui și București, informează B1.ro

În urma cercetărilor efectuate, în perioada decembrie 2015 — iulie 2016, administratorii unei societăți comerciale din județul Mureș au stabilit o serie de relații comerciale fictive cu alte 15 firme din țară.

Polițiștii au stabilit că administratorul în fapt al societății din județul Mureș ar fi intermediat cesionarea firmei, pe numele unei persoane interpuse, după care ar fi procedat la contactarea mai multor „clienți”, cărora, contra unui comision prestabilit, le-ar fi furnizat facturi fiscale, care reflectau diverse operațiuni fictive, se arată în comunicatul de presă.

Mai mult, facturile fiscale aveau la bază contracte fictive, iar plățile se efectuau în cont bancar. Banii au fost retrași în numerar și returnați persoanelor care comiteau evaziunea fiscală, creându-se astfel premisele unor operațiuni de spălare a banilor.

„Prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunii este de aproximativ 1.850.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și taxa pe valoare adăugată. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, aceasta din urmă fiind estimată la peste 1.000.000 de euro”, precizează IGPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *