Skip to content
Politică

Percheziții de amploare în Craiova. Prejudiciul este uriaș

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au efectuat un număr de 17 percheziții domiciliare pe raza municipiului Craiova, în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea a două grupuri infracționale organizate specializate în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism, potrivit realitatea.net.

Potrivit oamenilor legii, în perioada 2011 – 2016, pe raza municipiului Craiova, s-a constituit un grup infracțional organizat format din 5 suspecți la care ulterior au aderat și alte persoane și care au acționat în mod coordonat în scopul comiterii infracțiunii de proxenetism.

S-a reținut că membrii grupului au determinat sau au înlesnit practicarea prostituției pe teritoriul Italiei a mai multor persoane de sex feminin, obținând astfel importante beneficii materiale.

Totodată, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011-2016, pe raza municipiului Craiova, s-a constituit un al doilea grup infracțional organizat, format din 5 suspecți, care, prin acte de constrângere sau inducere în eroare, a exploatat mai multe persoane vătămate și le-au obligat să practice prostituția pe teritoriul Germaniei, Italiei și Spaniei.

Veniturile obținute din activitatea infracțională desfășurată de către cele două grupuri infracționale organizate este de peste 1 milion de euro.

La sediul DIICOT Craiova au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 16 persoane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *