Skip to content
Politică

Percheziții de amploare la Biblioteca Metropolitană și în alte 17 locații

Percheziţii de amploare la sediul Bibliotecii Metropolitane. Mascaţii, poliţiştii şi procurorii au descins, marţi dimineaţă, la sediul Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti și la alte 17 adrese din Bucureşti, Ilfov, Giurgiu şi Teleorman, într-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ 5 milioane de lei, în care este vizat inclusiv directorul general al bibliotecii.

Perchezițiile ar viza contracte încheiate fraudulos de Primăria Capitalei, prin Direcția pentru Cultură, în dosar fiind invocat numele Bibliotecii Metropolitane. Acuzațiile se referă la abuz în serviciu, iar prejudiciul depășește 5 milioane de lei. Procurorii au emis mandat de aducere pe numele a 16 persoane care urmează să fie audiate în cursul zilei de marți.

Potrivit unor surse judiciare, achiziții și contracte acordate în mod fraudulos, încălcându-se legea conflictului de interese, în special în legătură cu Biblioteca Metropolitană a Capitalei, instituție aflată în subordinea Primăriei Generale. Contractele au fost încheiate în 2008 de o fostă directoare și vizau servicii de consultanță pentru drepturi de autor, scrie digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *