Skip to content
Politică

Percheziții de amploare la facultăți din București și Târgu Jiu

Facultatea de Fizică şi Sport din Bucureşti şi Facultatea de Ştiinţe Medicale Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu au fost călcat de procurori luni dimineață, care fac verificări într-un caz de dare și luare de mită la examenul de Licență.

Procurorii, sprijiniţi de DGA şi SRI, au descins la 4 locaţii şi asta după ce au avut informaţii clare potrivit cărora un profesor universitar a luat şpagă pentru licenţe, potrivit b1.

Şi studenţii care au oferit mită sunt vizați de anchetă.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justriţie informează că un cadru didactic universitar şi studenţi sunt cercetaţi în acest caz pentru dare mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu.

Cadrul didactic este suspectat că, în cursul lunilor iulie – septembrie, ar fi solicitat și primit bani de la studenți „pentru a le facilita obţinerea unor rezultate favorabile la examenul de licenţă, precum şi a le furniza lucrări de licenţă gata elaborate, arată Parchetul instanţei supreme.

Acţiunea este sprijinită de Direcţia de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română şi Direcția Generală Anticorupție, fiind făcută cu suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *