Skip to content
Politică

Percheziții de amploare la hoții de aur din mină

 

Zeci de percheziții sunt efectuate marți dimineața, majoritatea în zona Roșia Montană, dar și în județele Bihor, Cluj și Mureș, într-un dosar privind executarea de activități miniere fără drept, prejudiciul cauzat fiind estimat la peste 600.000 de lei, potrivit unui comunicat transmis de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Potrivit sursei citate, sunt efectuate în total 64 de percheziții, din care 59 în Alba, trei în Mureș și câte una în Bihor și Cluj, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane bănuite de activități miniere fără permis sau licență, de evaziune fiscală, furt calificat și de spălare de bani.

Polițiștii vor pune în executare 48 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 — 2015, 48 de persoane ar fi exploatat, fără autorizație, zăcământ aurifer din galerii miniere sau halde aflate în conservare. Acestea ar fi sustras, prelucrat și comercializat produse aurifere, introducându-le fără forme legale în circuitul economic sau plasându-le la case de amanet, sub forma unor garanții, fără returnarea sumelor de bani împrumutate.

Prejudiciul cauzat astfel este estimat la peste 600.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *