Skip to content
Politică

Percheziții de amploare la o grupare de cămătari

Procurorii DIICOT efectuează, joi, 20 de percheziții pe raza județelor Teleorman, Giurgiu și București, în cazul unei acțiuni care vizează destructurarea unei rețele de camătă, șantaj și spălare de bani.

La finalul perchezițiilor, peste 30 de suspecți vor fi aduși la sediul DIICOT pentru audieri, procurorii urmând să stabilească dacă vor fi luate în cazul acestora măsuri preventive.

Rețeaua, din care făceau parte 15 persoane, a fost constituită în judeţul Teleorman, în 2011, când a început să dea bani cu camătă unor persoane interesate, majoritatea administratori de firme, dar şi bunurile, mobile sau imobile de valoare care ar fi putut fi valorificate pentru achitarea debitelor şi a dobânzilor.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că liderii grupului au coordonat activitatea infracţională a unei grupări constituite încă din anul 2011 pe raza judeţului Teleorman, ai cărei membri erau implicaţi în activităţi de cămătărie (fiind percepute dobânzi între 5 % – 40 % lunar, din valoarea creditului acordat) şi recuperări de debite, inclusiv prin mijloace violente (ameninţare, şantaj ş.a.)”, arată DIICOT, într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *