Skip to content
Politică

Percheziții de amploare la persoane bănuite de evaziune fiscală

Perchziții de amploare au loc, marți dimineață, la domiciliile mai multor persoane bănuite de grave infracțiuni.

Mai exact, poliţiştii prahoveni efectuează nouă percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală, descinderile având loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova şi Ilfov.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 560.000 de lei.

„Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2010 – 2015, reprezentanţii unei societăţi ar fi declarat achiziţii de bunuri şi servicii fără ca presupuşii parteneri să declare livrări aferente către societatea respectivă. Valoarea totală a achiziţiilor provenind de la societăţi cu comportament fiscal inadecvat înregistrate în evidenţa contabilă proprie de către firmă este în valoare de 1.979.170 lei, constând din 1.686.768 lei baza impozabilă şi 292.402 lei TVA”, se arată în comunicat.

În urma descinderilor, nouă mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Percheziţiile au loc sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova şi sunt efectuate cu sprijinul jandarmilor, relatează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *