Skip to content
Politică

Percheziții de amploare la persoane care ar fi obținut 300.000 de lei prin metoda „Accidentul”

Politistii din Brasov efectueaza, joi dimineata, opt perchezitii la persoane banuite ca ar fi obtinut 300.000 de lei prin inducerea in eroare a mai multor persoane cu privire la producerea unor accidente de circulatie in care ar fi fost implicate rude ale victimelor, informeaza Inspectoratul General, informeaza hotnews.ro.

Din cercetari a reiesit ca, in anul 2015, persoanele banuite ar fi indus si mentinut in eroare mai multe victime cu privire la producerea unor accidente rutiere in care au fost implicate rude ale acestora.

Cei in cauza ar fi determinat persoanele prejudiciate sa depuna bani in conturi ale unor societati de transfer rapid de bani sau sa-i predea personal, in scopul rezolvarii favorabile a situatiei juridice a presupusului autor al accidentului.

Activitatea infractionala ar fi fost planificata si coordonata de persoane condamnate pentru infractiuni grave, iar activitatea de colectare a sumelor de bani era realizata prin interpusi, arata sursa citata.

Cei din urma erau, de regula, persoane defavorizate sau fara venituri, care ar fi pastrat un comision, restul banilor fiind impartiti de persoanele care organizau inselaciunile.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat la 300.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *