Skip to content
Giurgiu Știri

UPDATE Şeful DRPCIV Giurgiu şi un primar din judeţ, reţinuţi

Update 13:00

Şeful Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) Giurgiu, dar şi primarul localităţii Valea Drăganului au fost reţinuţi, vineri, în dosarul obţinerii de permise de conducere în mod fraudulos.

Surse judiciare au precizat, vineri, pentru News.ro că şeful DRPCIV Giurgiu a fost reţinut, vineri, în dosarul obţinerii de permise de conducere în mod fraudulos.

De asemenea, a fost reţinut primarul localităţii Valea Drăganului din judeţul Giurgiu, acesta având calitatea de intermediar. Primarul este asociat la o şcoală de şoferi condusă de soţia sa.

Cele două persoane vor fi prezentate magistraţilor cu propunere de arestare prevenivă.

De asemenea, ar putea fi reţinută o a treia persoană, dar măsura nu a fost dispusă deocamdată.

Sursele citate au precizat că banii de la candidaţi erau daţi instructorului auto sau intermediarului, care îi dădea mai departe poliţistului examinator la proba practică.

Deocamdată nu s-a stabilit numărul exact al persoanelor care au dat astfel bani.

La audieri au fost duse 13 persoane – şase poliţişti şi şapte instructori.

DGA şi DNA au făcut, joi seară, 26 de percheziţii la DRPCIV Giurgiu i la louinţele unor poliţişti şi instructori într-un dosar privind


 

Un număr total de 26 de percheziții au avut loc, joi seară, la Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Giurgiu (SRPCIV) și la locuințele unor polițiști și instructori auto, au declarat surse judiciare pentru G4Media.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție ar avea în vedere obținerea frauduloasă a mai multor permise auto. La finalul perchezițiilor, suspecții vor fi duși la DNA București pentru audieri, scrie b1.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *