Skip to content
Politică

Percheziții DIICOT la cabinete medicale și medici. Prejudiciu de 5 milioane de euro

Procurorii DIICOT efectuează, joi dimineață, percheziții domiciliare de amploare pe raza municipiului Oradea și județului Bihor.

Perchezițiile se vor efectua la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea – Secţia Oncologie, în mai multe farmacii dar şi cabinete medicale individuale ale unor medici de familie, în cadrul unei acțiuni privind destructurarea unui grup infracțional format din 50 de persoane, grup perfecționat în infracțiuni de evaziune fiscală, înșelăciune și fals. Prejudiciul se ridică la aproximativ cinci milioane de euro.

La sediul DIICOT – ST Oradea vor fi aduse la audieri 30 de persoane.

Conform procurorilor, membrii grupării au generat activități de fraudare a Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente„ medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizată în tratamentul ambulatoriu” (TA) şi a medicamentelor şi materialelor sanitare specifice”, care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu scop curativ (PNS) şi implicit a sumelor raportate şi ulterior decontate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *