Skip to content
Politică

UPDATE – Motivul perchezițiilor / REACȚIA Laurei Georgescu/ Percheziții DNA la CNA

UPDATE 2: Perchezițiile DNA efectuate joi la sediul CNA au legătură cu întocmirea unor sesizări cu date de identificare nereale, în urma cărora au fost amendate posturile Antena 3, Estrada TV, Etno TV și Taraf TV, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în prima parte a anului 2014, președintele CNA, Laura Georgescu, a făcut demersuri pentru întocmirea unor sesizări cu date de identificare nereale în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului CNA și care au fost soluționate prin sancționarea cu amendă a posturilor de televiziune Antena 3 și Estrada TV, Etno TV și Taraf TV.

" "

Aceleași surse susțin că posturile de televiziune au fost sancționate cu amendă într-un interval de câteva luni, în perioada 2013-2014, și de circa opt ori.

UPDATE: Președintele CNA, Laura Georgescu, a confirmat prezența procurorilor DNA în biroul de registratură din cadrul CNA.

”Sunt percheziții la secretariat. Caută mai multe reclamații din ceea ce au selectat dânșii. Doresc sa vada unde sunt sesizările (n.r. – sesizări privind postul Giga TV deținut de Pinalti). Vor să înțeleagă cum funcționează registratura instituției. Cred că este o continuare a audierilor membrilor”, a spus Laura Georgescu la Digi24.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează percheziții la sediul Consiliul Naţional al Audiovizualului,  într-un dosar privind fapte asimilate celor de corupţie care ar fi fost comise în acest an.

Procurorii ridică acte din biroul șefei CNA, Laura Georgescu.

Potrivit primelor informații se pare că procurorii caută alte dovezi în dosarul în care Viorel Hrebenciuc este acuzat că ar fi intervenit pe lângă membri CNA pentru a obține licența la o televiziunie deținută de Gheorghe Ștefan ”Pinalti”.

Atât Viorel Hrebenciuc, cât și Pinalti, dar și alți membri CNA au fost audiați în acest dosar.

”Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2014.

În cursul zilei de 30 octombrie 2014, urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate mai multe percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice, situată în municipiul Bucureşti.”, se arată în comunicatul DNA.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *