Skip to content
Politică

Percheziții și la liderul PDL, Valeriu Stoica/ Andrei Hrebenciuc, urmărit PENAL în retrocedările ilegale de păduri

Drept la replică

”Stimate Domnule Redactor-șef,

În legătură cu publicarea, în data de 22 octombrie 2014, a ştirii http://psnews.ro/perchezitii-dna-la-firma-fiului-lui-hrebenciuc/ pe site-ul condus de dumneavoastră, vă aducem prin prezenta la cunoştinţă că procurorii DNA nu au efectuat nicio percheziţie la sediul societăţii de avocatură STOICA & Asociaţii.

Prin urmare, vă solicităm să eliminaţi complet ştirea eronată şi să publicaţi o dezminţire în acest sens, având în vedere că informaţia este de natură să afecteze grav şi nedrept reputaţia societăţii noastre de avocatură. În caz contrar, vă informăm că vom adopta toate măsurile prevăzute de lege.

STOICA&Asociatii”

UPDATE 2 Percheziții ale procurorilor DNA au fost și la firma de avocatură a lui Valeriu Stoica, acesta fiind implicat în dosarul retrocedărilor de pădure, precizează România TV.

UPDATE Andrei Hrebenciuc este urmărit penal, informează aceeași sursă.

În acest moment au loc descinderi ale procurorilor DNA la firma condusă de fiul lui Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc.

Potrivit referatului DNA, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc s-ar fi folosit de fiul său ca intermediar al şpăgii primite în Dosarul retrocedărilor. 12 mii de hectare ar fi urmat să ajungă în posesia familiei, cu sprijinul lui Andrei Hrebenciuc.

„Miza economică deosebită asociată transferului suprafeţei respective din patrimoniul statului în proprietate privată, este reprezentată de contravaloarea terenurilor vizate, cifrată la circa 450 milioane euro (potrivit estimărilor efectuate de reprezentanţii instituţiilor silvice, care au luat în considerare vârsta şi calitatea superioară a materialului lemnos aferent).

Potrivit datelor existente, pentru sprijinul oferit în exercitarea influenţei pe lângă decizionalii administraţiilor locale şi ai ROMSILVA, deputatul HREBENCIUC VIOREL ar urma să fie recompensat cu o 7suprafaţă de teren de circa 12.000 ha, pe care o va primi prin interpuşi, acesta fiind şi motivul pentru care l-a cooptat în demersurile ce le realizează şi pe fiul său Andrei Hrebenciuc”, susţine DNA.

În același dosar sunt vizați și mai mulți avocați, informează Digi24.

Andrei Hrebenciuc, cel mai probabil, va fi adus în această după-amiază la audieri, la sediul DNA Brașov.

1 comentariu la “Percheziții și la liderul PDL, Valeriu Stoica/ Andrei Hrebenciuc, urmărit PENAL în retrocedările ilegale de păduri

  1. …..si despre Stoica nimic? Ce legatura este intre titlul articolului si continut? Pe deputatul Adam vrei sa-l arestezi, iar Stoica e bine merci…De ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *