Skip to content
Justitie

Percheziţii DNA la primăria Satu Mare: Suspiciuni de fraudă cu fonduri europene

Facebook/DNA

Procurorii DNA fac, marţi, percheziţii la sediul primăriei Satu Mare, existând suspiciuni de fraudă în legătură cu achiziţii din fonduri europene, au declarat, pentru Adevărul, surse judiciare. La Satu Mare, primar este Kereskenyi Gabor, de la UDMR.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate corupţiei şi de fraudare a fondurilor europene comise în perioada 2020-2021. În cursul zilei de 22 martie 2022, ca urmare a obţinerii autorizării legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii la sediul unei instituţii publice din municipiul Satu Mare”, transmite DNA.

Sursele citate menţionează că percheziţiile au loc la sediul primăriei Satu Mare, iar cercetările se desfăşoară in rem, neexistând la acest moment nicio persoană pusă sub învinuire. Infracţiunile vizate se referă la achiziţii ilegale din fonduri de la bugetul de stat şi din bani europeni, potrivit informaţiilor Adevărul. Procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *