Skip to content
Societate

Percheziții DNA la sediul USL Metrou și în mai multe locații, inclusiv la reședința lui Ion Rădoi

Inquam Photos/Ilona Andrei

Procurorii anticorupție au descins miercuri dimineață la sediul Unitatea – Sindicatul Liber (USL) Metrou, în dosarul deschis după plângerea făcută în primăvară de Ministerul Transportorilor, în urma grevei sindicalilștilor. Percheziții se fac și la locuințele mai multor persoane, inclusiv la reședința din Sinaia a liderului de sindicat Ion Rădoi, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2021.

În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române„, a informat DNA.

DNA face percheziții la sediul USLM și la mai multe locații, inclusiv la reședința lui Ion Rădoi din Sinaia, potrivit unor surse judiciare, informează digi24.ro.

Perchezițiile au loc în dosarul în care conducerea Ministerului Transporturilor a făcut plângere la DNA încă din primăvară, după ce sindicaliștii au oprit circulația metroului.

Faptele vizate în anchetă sunt de abuz în serviciu, trafic de influență, zădărnicirea combaterii bolilor. Foarte mulți oameni au fost nevoiți să se înghesuie cu mijloace de transport în comun de suprafață pentru a ajunge la serviciu. De altfel, bucureștenii au fost atunci luați prin surprindere de greva de la metrou, care nu fusese anunțată în prealabil.

Alte acuzații sunt legate de modul în care erau închiriate spațiile comerciale la metrou și la contractele între Metrorex și USL Metrou.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *