Skip to content
Sănătate

Percheziții DNA la Spitalul de Urgență Floreasca din București. Vizat ar fi Mircea Beuran pentru suspiciuni de luare de mită

Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorii DNA fac joi percheziții la Spitalul de Urgență Florească din București, au declarat pentru g4media.ro surse medicale. Ancheta l-ar viza pe medicul Mircea Beuran, fostul șef al Secției de chirurgie timp de 20 de ani. Procurorii au indicii privind o posibilă luare de mită.

Beuran, fost ministru al Sănătății în guvernul Năstase, a fost eliberat de la șefia secției în ianuarie, după apariția scandalului în care o pacientă a fost arsă în operație și a murit.

Raportul Spitalului de Urgență, realizat după decesul femeii arse în timpul unei operații, arată că ”incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie”, iar ”Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției”.

Tot în ianuarie, Mircea Beuran a pierdut alegerile pentru un nou mandat de președinte al Senatului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, în fața lui Dragoș Vinereanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *